Als Bob Mud (57) na een reorganisatie op straat komt te staan, besluit hij dat alles anders moet. Samen met zijn vrouw Jos (57) pakt hij zijn boeltje om in het Franse gehucht Blot l’Église een nieuw leven te beginnen.

Blot-l'Eglise

Bonjour à tous, hallo allemaal,

In wat voor een geweldig avontuur en droom zijn we beland??  Het voelt al erg lang als thuis, maar tegelijkertijd is het nog steeds een onwerkelijk iets: wonen wij hier écht, in dit geweldig stukje Frankrijk?
De afgelopen 2 jaar hebben we veel beleefd, meestal positief en vol goede moed. De verbouwing kost ongeveer 3 x zoveel tijd dan we hadden ingeschat, deels omdat materialen kopen je altijd een dag kost, deels omdat we voor een zo mooi mogelijk plaatje (en dus afwerking etc.) kiezen. Ook de hoge ruimtes kosten letterlijk en figuurlijk méér... maar we zijn tot nu toe erg tevreden over het resultaat.

De opnames

De filmopnames met de 3 verschillende crews van "Ik Vertrek" hebben we ervaren als een spannend, maar erg leuke belevenis; leuke mensen ontmoet, we voelden ons niet gestuurd, gingen meestal onze eigen gang... En wie weet, komt er nog eens een crew kijken wat we er uiteindelijk van hebben gemaakt! Zij zijn welkom.

Meevallers en tegenvallers

Wat ons tegenviel waren de ontzettend dikke muren, waardoorheen we afvoerbuizen, waterleidingen en elektrabuizen wilden leiden. Een watergekoelde kernboor gehuurd die best diep kon boren en nóg waren we soms niet helemaal tot de volgende ruimte!

Wat ons méévalt zijn de prijzen van bouwmaterialen :-)  altijd prettig... We hebben wel de lange bedden in Nederland gekocht, evenals sommige marktplaatsspullen, want tweedehands zaken zijn hier dan wél weer duurder. We zijn er nog niet helemaal: er moet nog één gastenkamer worden afgerond, evenals onze eigen slaapkamer. Ook een keuken ín huis zou handig zijn om straks ontbijtjes te maken...  koken doen we nu óf in het appartement (indien niet verhuurd) óf in de caravan. We hopen in juli wel klaar te zijn met deze klussen.

We hebben ook nog genoeg ideeën voor het wellness- en buitengebeuren, maar dat  zal de komende jaren geleidelijk gestalte krijgen. Eerst de zomer in met hopelijk mooi weer en gasten die net als wij graag in deze streek willen genieten. Dus zeggen wij: au revoir, tot ziens!

xx Bob & Jos Mud

Deel dit artikel