De laatste keer dat de cameraploeg bij ons heeft gefilmd is ruim een half jaar geleden. In die tijd is er veel veranderd. Waren er toen alleen nog de lege ruimtes te zien, nu beginnen de nieuwe accommodaties echt te vorderen. Eind mei zullen ze klaar zijn en kunnen we aan ons eerste echte seizoen beginnen.

(Bekijk hier de uitzending van Tessa en Bouwe)

Afgelopen jaar hebben we natuurlijk al wel onze eerste gasten mogen ontvangen, maar vooral de verbouwing stond toch centraal. De gasten die we tot nu toe hebben mogen ontvangen zijn alleen maar vol lof geweest, dus dit is natuurlijk geweldig om te horen. En we zijn heel blij dat we alvast rustig ervaring hebben kunnen opdoen voor dit jaar, wat erg druk beloofd te worden!

Bij de verbouwing stonden we er gelukkig niet alleen voor, want vorige zomer hebben we hulp gehad van familie en diverse vrienden. En sommige dingen wil je gewoon door professionals laten doen. Zo hebben we een elektricien ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de elektriciteit helemaal in orde is. En in maart hebben we toch nog besloten om een van de daken door een regionale dakdekker te laten vernieuwen. Het dak bleek slechter dan eerst gedacht, en we waren bang dat het dak het wellicht deze zomer niet zou houden. Dat zou natuurlijk een ramp zijn. Gelukkig hadden we de financiële reserves om dit te voorkomen.

Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over, en zullen hier en daar nog dingen moeten worden verfijnd, maar dit zal altijd wel zo blijven. Op dit moment hebben we al aardig wat boekingen staan. Juni is zo goed als volgeboekt, en voor de zomermaanden hebben we ook al flink wat reserveringen binnen. We hebben dan ook heel veel zin in het nieuwe seizoen. Leuk om de gasten te mogen ontvangen en ze onder andere culinair te kunnen verwennen. Want koken blijft toch wel een van onze centrale thema’s.

Bouwe en Tessa de Jong

Moulin de Chez Joyeux

Deel dit artikel