Rianne’s ouders runnen een camping in het midden van Portugal maar kunnen het werk lichamelijk niet meer aan en zoeken nieuwe beheerders. Rianne’s vriend Cobus Hartgers (32) is meteen enthousiast, hij laat zijn leven als vuilnisman hier graag achter.

(Bekijk hier de uitzending van Cobus en Rianne)

De camping opnieuw opbouwen was een flinke klus maar we zijn een aardig eind op weg gekomen. We hebben erg genoten van het werk en het leven in Portugal, maar nu zijn we toch weer in Nederland beland.

Ik (Rianne) raakte zwanger en dankzij de hormonen kreeg ik veel last van heimwee...En het idee om daar te moeten bevallen (hoe goed het zorgsysteem daar ook mag zijn) zag ik niet zo zitten.

Ook dachten wij dat we meer tijd voor de kinderen zouden hebben, maar op de momenten dat de kinderen onze aandacht nodig hadden, hadden wij het druk met de gasten, dit voelde voor ons tegenover de kinderen niet goed.

Het was en is nog steeds heel erg wennen en aanpassen... Op dit moment hebben wij ons weer gevestigd in ons dorp.

Ons gezin is uitgebreid met een prachtig mooi meisje Esmee. Ik heb mijn kapsalon aan huis heropend en Cobus heeft weer een fulltime baan gevonden. Met de kinderen gaat het heel goed. Ze worden erg groot!! Voor de jongens was het toch ook wel weer wennen ze spraken hoe klein ze nog waren veel Portugese woorden en hier op de peuterspeelzaal begrepen de leidsters er niks van... Nu zijn ze het helaas allemaal weer kwijt.

Nu weer terug in Nederland begint de heimwee toch wel weer op te spelen...(heimwee naar Portugal) Hier in Nederland is het leven heel anders als in Portugal alles in Nederland is ontzettend gehaast en druk.

Nederland is onze basis voor nu en in ons vooruitzicht willen wij toch wel graag in Portugal een huisje o.i.d. kopen. Wie weet.  Wij hebben goede herinneringen en mooie tijden meegemaakt. En natuurlijk hebben we er veel van geleerd.

Op de camping wordt nog altijd hard gewerkt en alles klaargemaakt voor het komend seizoen. Maar omdat het voor mijn ouders wegens gezondheid wel zwaarder wordt, staat de camping helaas te koop.

Men is nog altijd welkom op de camping en de services is en blijft nog steeds hetzelfde...

Cobus, Rianne, Justin, Julian en Esmee.

Deel dit artikel