300 Dagen zon, dat is de reden voor Daan (59) en Clasien (60) van Driel om naar het Franse nougatstadje Montélimar te vertrekken. Daan had een goede baan in de ICT en Clasien verdiende veel geld als importeur van een zonnebrillenmerk. Met hun spaargeld kopen ze dan ook een 'chateau', dat nog wel even moet worden opgeknapt.

(Bekijk hier de uitzending van Daan en Clasien van Driel)

Met name op het gebied van decoratie en inrichting was alleen het hoogst noodzakelijke gebeurd. In de twee winters die sindsdien zijn verstreken hebben we stukje bij beetje aan het project verder gewerkt. Denk daarbij aan het toonbaar maken van de kelders, (=gelijkvloers) waar veel van onze gasten het huis binnenkomen, om daarna met de lift naar hun etage te gaan. Denk ook aan het ophangen van gordijnen en het restaureren van bijv. kleine meubelen die we her en der op de kop tikken. Als thema voor de inrichting kozen we de periode tussen de Wereldoorlogen, en dan met name Art Deco. Het is een stijl die past bij het huis, dat rond 1900 ook op die stijl is aangepast. De destijds verwaarloosde tuin heeft dit seizoen voor het eerst de uitstraling die we zoeken. En gelukkig valt er in een oud en groot huis als het onze altijd wel iets te repareren, zodat we ons nooit echt vervelen.

Inmiddels zijn we dus alweer bijna twee jaar open met onze B&B en die loopt goed. We zien gasten terugkomen en in de beoordelingen op internet worden vooral de ontbijtjes geroemd die Clasien serveert. Bij ons géén 'klassiek Frans ontbijt', maar een uitgebreid assortiment dat door de gasten gezamenlijk wordt genuttigd rond een grote tafel. Met mooi weer buiten, anders in de eetkamer. Ongeveer 1/3 van onze gasten komt uit Nederland, 1/3 is Frans en de anderen komen letterlijk van over heel de wereld.

Met vriendelijke groet,

Daan & Clasien

Villa Magnolia Parc 

Deel dit artikel