In 2016 houden tuinder Dave en interieurstylist Anne het voor gezien in Delft, en vertrekken naar het zonnige Portugal. In de Algarve hebben ze een ruïne gekocht die ze gaan omtoveren tot pittoreske B&B. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan, want al gauw krijgen Dave en Anne problemen met de aannemer. Hij vraagt een flinke som geld voor half werk en dat accepteren de Delftenaren niet. Hoe gaat het anno 2020 met ze?

Update 18-05-2020 Coronacrisis

Nu, vier jaar later zijn Dave en Anne nog altijd gelukkig in Portugal. Ze hebben veel pech gehad in het begin, maar de B&B kwam er toch. En met succes. Hun B&B is de ultieme plek voor gasten om helemaal tot rust te komen en te genieten van het prachtige uitzicht. Het coronavirus zorgt er nu echter voor dat alles in Portugal stilligt. De noodtoestand is uitgeroepen en alles is dicht. Dave en Anne moeten zich de komende tijd zien te vermaken. Gelukkig zijn er altijd klusjes in en rondom de B&B én hebben ze nog steeds de zorg over twee gasten.

De Ik Vertrek vlog: de B&B opknappen en kaarten met de gasten

Update 28-4-2019 herhalingsuitzending

Wat vliegt de tijd! Onze B&B is alweer anderhalf jaar open er is al veel gebeurd. Dat we naar Portugal zijn verhuisd is voor ons een heel goed besluit geweest. De relaxte manier van leven, het mooie zonnige klimaat en het belangrijkste: dat we veel tijd voor elkaar hebben. We zijn enthousiast begonnen onze droom te verwezenlijken met drie B&B-kamers en ruime eetzaal met keuken. Omdat ons geld op was konden we niet verder uitbouwen.

Rust en ruimte

Nu anderhalf jaar verder en vele ervaringen rijker, hebben we onze plannen gewijzigd. Door goed te luisteren naar onze logees hebben we besloten om onze B&B kleinschalig te houden. Zo komen we tegemoet aan de wensen van onze logees: rust, ruimte en aandacht. Iets dat ook bij ons past.

We zijn momenteel bezig om een rond zwembad met een zitbank erin te bouwen waar je heerlijk kunt ontspannen en afkoelen. Je kan daar genieten van het prachtige dal uitzicht. Van buren en vrienden krijgen we mooie stekken die we in de tuin planten. In de anderhalf jaar dat we open zijn is de tuin al enorm gegroeid.

Old timer

Naast al het mooie gaat het hier ook wel eens mis. Onze Old timer is helaas total loss gereden op een weg vlak bij ons huis. Een kleine vrachtwagen nam de binnenbocht en knalde frontaal boven op ons. Gelukkig hadden we geen lichamelijk letsel. Wel belandde we in een circus van verzekeraars en tot onze spijt heeft niemand zijn verantwoordelijkheid genomen. Op een dag hebben we besloten om eruit te stappen en ons verlies te nemen. De auto hebben we weggeven aan een liefhebber die hem gaat restaureren. Hij zei: “Als de Old timer klaar is kom ik naar jullie rijden en wie weet neem je hem terug”.

De Old timer is vervangen door een grotere en sterke wagen, deze heeft ook de caravan waarin we anderhalf jaar woonden uit ons huisje getrokken. Hierna konden we netjes alles isoleren en aftimmeren. Ook maakten we er een grote veranda met palmbladeren aan. Het is een gezellig strandhuisje geworden, waar we met veel plezier in wonen.

We zijn gelukkig en tevreden met het leven dat we nu leiden Zoveel gezellige logees ontmoet, met mooie verhalen om ons heen. Er zijn hierdoor vele vriendschappen ontstaan! Blij dat we ons hart durfden te volgen en hier elke dag van mogen genieten.

Wie weet tot ziens!
Dave en Anne

Deel dit artikel