We brengen opnieuw een bezoek aan David en Gine. Na veel tegenslag is het dan eindelijk gelukt hun droomhuis in Spanje te verwezenlijken. En nu is het wachten op de tijd dat er weer toeristen mogen komen en voor inkomsten zorgen. Tot die tijd zijn deze twee doorzetters alweer bezig met een volgend project. Benieuwd hoe het nu met ze gaat? 

clock update 25 jun 2022, 22:15
Ik Vertrek Even Weg

David en Gine waren in de uitzending van Ik Vertrek Even Weg te zien en hoe ze dit hebben ervaren zie je hier terug.

Update van Gine en David  - Aspe

Na de laatste tv-opnames in augustus 2020 kwamen er strengere Coronaregels in Spanje. Wederom geen kans om toeristen te ontvangen. Sinds het begin van vorig jaar (ons huis was eindelijk opgeknapt) hebben we nog geen kans gehad om daarvan te profiteren, want we moesten dicht. Buiten konden we gelukkig wel doorgaan met het boerengolf en daar mochten we zeker niet over klagen. We hebben al heel wat vriendengroepen mogen verwelkomen, uiteraard met een hapje en een drankje. Het is hard werken, dat wel. Maar het is steeds heel gezellig en daar doen we het ook voor. Door de strengere coronamaatregelen is het boerengolf nu ook aan banden gelegd, net zoals bijna alles hier in Spanje. 

Een nieuwe inkomstenbron

Natuurlijk zouden we terug kunnen gaan naar Nederland en daar werk zoeken, maar dat doen we toch niet. We hebben er bewust voor gekozen om naar Spanje te vertrekken en we vinden dat we alles op alles moeten zetten om hier een goed bestaan op te bouwen. En ‘alles’ is niet alleen een onderkomen voor toeristen en boerengolf. Het betekent dat we iedere keer iets nieuws verzinnen, dat uitwerken en ermee aan de slag gaan zodat er geld in het laatje komt.

Zo maken we ook veel reclame voor onze massagepraktijk aan huis en dat werpt zijn vruchten af! Sterker nog: het is momenteel ons hoofdinkomen. Speciaal voor de mensen die al in Spanje verblijven hebben wij voor onze B&B een vriendenarrangement samengesteld, want toeristen gaan we komende maand toch niet zien. Daarnaast verkopen we nu ook onze huiswijn en olie. Er zullen nog wel meer dingen komen.. we geven gewoon niet op! We kijken ook vooruit, naar de tijden dat we wel aan de slag kunnen met hetgeen we voor ogen hebben. Daarom staan er al speciale arrangementen op onze website, voor als de tijd komt waar we allemaal naar uitkijken!

blockquote
het ‘normale’ ook anders waarderen
 

We blijven onze accommodaties ook aanpassen en verbeteren. Steeds als we wat geld hebben verdiend besteden we dat hieraan. Alles doen we om het voor onze gasten nog mooier en comfortabeler te maken. Corona is voor vele ondernemers een strop. Wij hebben zeker geen medelijden met onszelf, iedereen moet knokken om zijn hoofd boven water te houden. Toch brengt het ook goede dingen. Zo ga je improviseren, krijg je andere ideeën en inzichten en ga je het ‘normale’ ook anders waarderen.

Gezondheidsproblemen

Ik, Gine, ben al anderhalf jaar aan het sukkelen met mijn gezondheid. Komt het door de stress of door de schimmel van de mdf-platen in huis? We weten het niet. Wat we wel weten is dat ik ben opgenomen voor een hartkatheterisatie en door een longscan zijn er vier knobbeltjes ontdekt in mijn rechter long. Vier maanden later zijn ze gelukkig niet groter geworden. Over een jaar heb ik weer een nieuwe controle. Daarnaast had ik vocht in mijn hartzakje en is mijn allergiewaarde vier keer zo groot geworden.

Volgens de arts is het goed mogelijk dat het restschade is door de vele bestralingen die ik heb gehad. Alsof het nog niet genoeg is, heb ik tevens een ‘frozen shoulder’, waar ze in verband met corona niets aan kunnen doen. In december ben ik geopereerd aan een ‘trigger duim en wijswinger’.. en tenslotte krijg ik over een paar maanden een MRI en mammografie in het borstkankerziekenhuis. Godzijdank is David wel gezond!

Een boekje open doen

We hebben in twee jaar tijd al zoveel meegemaakt en nog lang zijn al die items niet afgehandeld. Zij die we spraken brachten ons op het idee een boek te gaan schrijven. Wat ons is overkomen grenst namelijk aan het ongelooflijke, en we zijn nog lang niet klaar. David bouwt nu zelfstandig zijn eigen massagepraktijk, van steen natuurlijk, want op het moment masseert hij nog in de safaritent. Op de plek van de tent gaan we straks een zelfstandige studio bouwen (ook van steen) met alle voorzieningen. De tent was namelijk na een halfjaar helemaal verduurd, die is rijp voor de sloop. Nee, de tent was niet van MDF haha.

Wij vinden het enorm spannend allemaal en zonder hen die een ‘steentje’ hebben bijgedragen aan ons huis, zouden we nooit zover gekomen zijn. Dank jullie wel daarvoor. Met warme groet, David en Gine Shearlaw en hopelijk tot ziens bij ons in Aspe.

clock update 27 jul 2020, 8:00
Bron: De Telegraaf

„Hoeveel pech kan een mens hebben? We wilden dit jaar gaan knallen, maar toen kwam corona met alle annuleringen tot gevolg. Onlangs kregen we ook nog eens een brief van de Spaanse Belastingdienst. Of we direct zesduizend euro wilden overmaken. Voor de zóveelste keer is ons een loer gedraaid door de vorige eigenaar en de instanties hier. Eerst was het onze makelaar die veel informatie achterhield en nu hebben we te maken met onze boekhouder.  Zij heeft ons niet verteld dat dit bedrag, dat de vorige eigenaar had moeten voldoen, nog openstond bij de fiscus. 

 

De verkoper is met ons geld natuurlijk met de noorderzon vertrokken en de fiscus klopt dan doodleuk aan bij ons, als nieuwe eigenaar. Betalen we niet, dan vorderen ze ons huis in. We moeten nu onmiddellijk met de ontvanger om de tafel om te kijken welke mouw hieraan gepast kan worden. We willen voorkomen dat we alles kwijtraken en de boel wordt verkocht.”

 

David is erachter gekomen dat de zaken in Spanje er anders aan toe gaan dan in Nederland. „Voordat we welkom zijn om te komen praten, moeten we éérst het hele bedrag overmaken. Dat is net het geld wat we met hard werken hebben verdiend en nu dus nodig hebben om te overleven. We zijn dus opnieuw alles kwijt. Het allerergste is dat al onze zakelijke rekeningen door de fiscus zijn bevroren. Ze hebben het recht om er beslag op te leggen, of wij nu gelijk hebben of niet. Het is een groot drama. We zitten ook met het probleem dat er nog vrijwel geen toeristen aan de kust van Alicante zijn. Alleen de mensen met een eigen huis komen naar hier. Veel restaurants en hotels zijn failliet.”

 

„Soms denken we: zullen we de handdoek maar in de ring gooien? Ik heb vaak tegen Gine gezegd: ’Schatje, het gaat goed komen.’ Maar die positiviteit is erg gedaald. De verbouwing van het huis is zo goed als af, althans volgens de aannemer. Maar bij de eerste regenbui kwam het water alweer naar binnen stromen. MARCUS, onze timmerman ziet dat anders. Volgens hem is het huis klaar en wil ook hij zijn geld. In het begin had ik veel geloof in de mensen. Dat is nu zo goed als weg.”

Update 4-1-2020 Casa Rural

1.-ansicht-david-Gine.jpg
 
1.-ansicht-david-Gine.jpg

Zoals jullie hebben gezien, hebben we heel wat meegemaakt in een korte tijd. We dachten dat we goed waren voorbereid met een bouwkundig rapport, betrouwbare makelaars en advocaten. Het is een goede les geweest. Maar het gaat de goede kant op nu. We hebben eindelijk iemand gevonden die ons huis gaat opknappen en dat voor een schappelijke prijs. Op 3 januari start de bouw; er komt een stenen muur rondom ons huis. Het dak wordt gerenoveerd zodra het een langere periode droog is. Dat zal tegen de zomer zijn. Volgend jaar zomer is ons huis, zoals een huis hoort te zijn.

Omdat we op dit moment van ons verzekeringsgeld leven en we nauwelijks inkomsten hebben, zijn we genoodzaakt om een baan te zoeken. Gine heeft sinds woensdag 4 december een baantje in de thuiszorg, 15 uur per week. Ze is er super blij mee. David is druk bezig om klanten te werven, zodat hij als sporttherapeut meer werk krijgt. Het zou mooi zijn als David straks een goedlopende massagepraktijk heeft waar we ook weer inkomsten uit kunnen halen. Hopelijk krijgen we meer boekingen, want dat is nog steeds de reden dat we hier zijn begonnen met een Casa Rural.

IV-David-Gine-paradise.jpg
 
IV-David-Gine-paradise.jpg

En door...

Achteraf mogen we dankbaar zijn dat we überhaupt wat verzekeringsgeld hebben gehad, anders waren we blut geweest. Wij hebben geen spijt dat we aan dit avontuur zijn begonnen. Maar als Gine dit allemaal van tevoren had geweten, dan hadden we nooit deze stap gezet. We hebben wel eens gedacht, en denken soms nog steeds: gaan we het allemaal wel redden? We zien het dan even niet meer zitten. Maar dan kijken we eens goed om ons heen; de bergen en het zonnetje, tja… en dan weten we dat het allemaal wel goed komt. Het is maar materieel, gezondheid is veel belangrijker. Schouders eronder en weer doorgaan.

blockquote
Onze relatie is sterk genoeg om dit avontuur samen aan te gaan.
 

Toen we de eerste week in Spanje waren had Gine veel heimwee, met name naar haar ouders. Ze heeft daar gelukkig geen last meer van; een telefoontje met Facetime en je ziet elkaar weer even. David heeft geen last van heimwee gehad. Missen we Roosendaal? Weet je, je zit met 2 uur in Nederland. Aspe is niet het einde van de wereld.

Wij hopen samen een paradijs neer te zetten, waar gasten graag zijn en blijven komen. De gasten verwennen en een onvergetelijke vakantie geven, dat is waar wij het voor doen. Stukje bij beetje bouwen we hieraan. Eerst wat geld verdienen, dan weer verder uitbreiden.

Al met al is het een mooi avontuur, met bergen en dalen, maar een gave uitdaging die we hoe dan ook samen zullen volbrengen.
 

Hopelijk tot ziens bij ons in Aspe,
David en Gine Shearlaw – van Ineveld

 

Deel dit artikel