Hanneke (31) en Michiel (32) verkopen hun huis in Rotterdam en verhuizen naar een droompand in een dorpje vlakbij Zell am See.

(Bekijk hier de uitzending van de familie Bovy)

Er zouden die avond 2 families aankomen, waarvan er uiteindelijk maar één is gekomen. Een Russisch gezelschap voor één nacht en een Egyptische familie voor 5 nachten. Deze familie is helaas nooit op komen dagen, daar zaten we dan, vol spanning te wachten op gasten die niet kwamen. Gelukkig is dit daarna nog maar 1 of 2 keer voorgekomen en hebben we vanaf de eerste dag een heel goed lopend appartementencomplex. Van over de hele wereld hebben we al gasten gehad. Veel uit het Midden-Oosten, India, Amerika, Groot-Brittannië en natuurlijk de rest van Europa. Hele leuke gasten en natuurlijk ook iets minder leuke. Alles heeft ertussen gezeten en de verschillen tussen onze en andere culturen brengt zo af en toe wel wat spanningen met zich mee, maar daar zijn we tot nu toe gelukkig altijd uitgekomen.

Het meeste werk gaat voorlopig nog in het schoonmaken zitten, aangezien we hebben besloten dat voorlopig zoveel mogelijk in eigen beheer te doen. We besparen daarmee een hoop geld en dat kunnen we nu goed gebruiken, aangezien de verbouwing, inmiddels alweer 4 maanden achter ons, toch een stuk meer gekost heeft dan begroot. We zijn daarover nog steeds aan het praten met onze bouwbegeleider, de diverse aannemers en de bank, want we willen er nu wel een keer klaar mee zijn. Naast het schoonmaken zijn we ook nog steeds bezig met allerlei klussen in en om het huis, om dit in ieder geval voor de kerst zo ver als mogelijk echt helemaal af te hebben, want de verbouwing was op 18 juli dan wel klaar, er moest nog steeds een hoop gebeuren. Gelukkig zijn inmiddels ook deze klussen bijna allemaal geklaard en kunnen we met een gerust gevoel de drukke winter in! Het leven zelf in Oostenrijk bevalt ons erg goed. Ondanks de drukte hebben we een vrij leven, waarin we zelf kunnen bepalen wanneer we wat doen en dat is erg prettig.

De kinderen hebben zich, meer nog dan wij, volledig ingeburgerd en praten als volmondig Pinzgauerisch, het plaatselijke dialect. In oktober is ook ons derde kind, zoon Sven, in het ziekenhuis van Zell am See, geboren. Een nagenoeg vlekkeloze bevalling en een heerlijk rustig mannetje. Het enige waar we nu nog op hopen is een strenge winter, laat de sneeuw maar komen! Meer over ons kan je lezen op http://www.appartementen-zellamsee.nl/ en op https://www.facebook.com/chaletsonnentanz, waar je ook nog eens kans maakt op een gratis verblijf in één van onze appartementen! Wie weet tot snel!

Grüß Gott! Hanneke & Michiel Bovy

Deel dit artikel