Hallo kijkers van Ik Vertrek! Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat we in de auto stapten naar Frankrijk om een nieuw leven te beginnen...

Wat ging eraan vooraf?

In 2012 besluiten Hans (49) en José (46) Winkel te verlaten en met hun kinderen Kelly (19), Amber (17), Marvin (9) en Yvanka (8) naar het Franse gehuchtje Gannat te vertrekken. Vanuit daar willen ze hun grote droom, het runnen van een eigen camping. Als de familie hun oog laat vallen op een oude watermolen zijn ze op slag verliefd. Er is alleen één klein probleem: met een vraagprijs van 300.000 euro ligt de molen ver boven het budget...

2017

Tijd voor een update en dus kwam Ik Vertrek weer langs! Dit keer hadden we cameraman Olaf met de allergezelligste sokken ooit, en onze regisseur Jola die altijd maar de laatste vraag, allerlaatste vraag, en de aller allerlaatste vraag bleef stellen. Het was weer even wennen om de camera om ons heen te hebben, maar wat hebben we gelachen met z’n allen. Het was een hele intense week waarin we flink wat herinneringen hebben opgehaald aan 7 jaar Frankrijk en het blijft toch bijzonder om te mogen laten zien hoe wij onze emigratie hebben ervaren.

Helaas gebeuren er altijd dingen waarvan je ze niet verwacht, maar wie had gezegd dat we in Nederland niet waren gescheiden? De scheiding maakt onze emigratie zeker niet minder succesvol, zeker niet als we zien hoe de kinderen hier op hun plek zijn. Teruggaan naar Nederland is niet eens ter sprake gekomen, de kinderen willen hier niet meer weg. Iedere dag genieten we van de rust en ruimte om ons heen. De sociale druk is hier veel minder groot. De mensen staan hier heel anders in het leven: we leven met elkaar, niet ieder voor zich. En dat is toch waar we naar opzoek waren en we hebben dan ook nog geen dag spijt gehad van onze keuze.

Domaine des Lilas

Het verkopen van de molen was een moeilijke beslissing maar door het sluiten van deze deur, ging een nieuwe deur open. Toen we de eerste keer het pad opreden van Domaine des Lilas, wisten we gelijk dat dit een nieuwe kans was: op deze plek kunnen we als familie al onze passies samen laten komen. De verbouwing van Domaine des Lilas liep helaas een fikse vertraging op door verschillende dingen en Amber die haar been brak, dat werkte ook niet mee. Maar we kunnen wel met trots zeggen dat de verbouwing zo goed als klaar is!

Het is een prachtig familieproject geworden en wat ben ik trots op de kinderen: dit hebben we maar weer mooi samen gedaan! De ruime kamers zijn nog mooier geworden dan onze verwachting en we gaan met goede moed het eerste seizoen in. We kunnen niet wachten totdat we ons plekje kunnen delen met de gasten. De eerste reserveringen beginnen al binnen te stromen. We vinden het stiekem wel een beetje jammer dat we niet het resultaat op Ik Vertrek hebben kunnen laten zien!

We zijn nu heel hard bezig om ons klaar te maken voor het seizoen: we willen nog een vierde chambres d’hôtes kamer maken en er moet nog een sanitair gebouw worden gemaakt dit voorjaar zodat ook de camping open kan aankomende zomer. Wij zijn nog niet uitgeklust!

Groetjes van ons allemaal,

José, Kelly, Amber, Yvanka en Marvin

Deel dit artikel