We brengen opnieuw een bezoek aan Familie Henebiens. Inmiddels is er veel gebeurd in het ‘slapende’ Mallnitz in Oostenrijk waar Dennis en Vanessa met hun kinderen Senna en Izabella sinds 2018 wonen. Inmiddels runnen ze naast hun pension en biergarten ook een nieuw café want stilzitten is er niet bij. Hoe gaat het nu met deze ondernemende familie?

Update familie Henebiens  


Wat was het onzettend druk voor ons afgelopen zomer. De Bahnhofreste, Edlinger café, ging iedere dag om half 7 ‘s ochtends open en sloot dan rond 7 uur ‘s avonds weer. De bar met biergarten bij het pension was open van drie uur tot middernacht. Het was even zoeken naar een ritme. Alleen ging het ons niet lukken, dat was duidelijk! We kregen dan ook versterking van Shannon (het nichtje van Dennis) en van onze vriendin Andrea Lerchbaumer. 

Werk aan de winkel

In de ochtend opende Vanessa in de Reste en werd dan begin middag afgelost door Shannon. Andrea draaide het ontbijt en poetste de kamers. Dennis opende en sloot de bar met biergarten en Vanessa hielp tot ongeveer half 11 ’s avonds mee. Tussendoor was er wat tijd om met de familie te eten en een beetje te ontspannen. 

Gelukkig waren opa en oma de hele zomer bij ons in Mallnitz om te helpen bij het opvangen van de kinderen. Waar wij ieder seizoen naar uitkijken gebeurde gelukkig ook deze zomer weer en er zijn veel van onze vrienden langsgekomen. Senna was daarin een uitstekende gids voor hen, om de mooie omgeving van Mallnitz te laten zien. Canyoning, raften, hiken en zwemmen waren dagelijkse bezigheden. 

Afscheid

Waar we nog het meest dankbaar voor zijn is dat Wim, Dennis zijn vader, onze nieuwe uitdaging (Edlinger Café) heeft kunnen zien. Hij heeft op het terras gezeten en kunnen genieten van onze heerlijke koffie in de zon. Helaas hebben wij van één van de mooiste mensen, aan het eind van deze zomer, afscheid moeten nemen. 

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Daarna ging het helaas allemaal snel mis met de “corona toestanden” in de wereld en hebben wij onze deuren moeten sluiten begin november. Wij wachten nog steeds op het moment dat wij weer open mogen. “Elk nadeel heeft zijn voordeel”, zeggen we dan maar. We zijn alweer druk aan het renoveren geslagen en een nog betere planning aan het maken voor de zomer die komen gaat. Nieuwe samenwerkingen worden opgesteld voor een actief zomerprogramma in Mallnitz.

Blik naar voren en oneindig

De kinderen mogen hier in ons kleine dorp gelukkig nog gewoon naar school. Senna is ondanks de Lockdown gewoon actief met de Mallnitz Skiclub. Izabella gaat inmiddels als een speer de piste af en ook wij genieten ervan om in deze tijd, met zo ontzettend veel sneeuw, lekker toerist te spelen in ons eigen Karinthië. Wij kijken ernaar uit om iedereen in de zomer welkom te heten en ons leven na het corona tijdperk weer verder op te kunnen pakken. Nieuwe plannen voor nieuwe ondernemingen zijn “in the making.” Stilstand is achteruitgang, onze blik is naar voren en oneindig! 

Groet, Vanessa, Dennis, Senna en Izabella Henebiens,

Update 04-5-2020 Coronacrisis 

De Ik Vertrek vlog: winkelen in een lege supermarkt, spelen in de sneeuw en klussen.

Update 30-3-2019

30-3-ansicht-Henebiens.jpg
 
30-3-ansicht-Henebiens.jpg

Ons eerste winterseizoen is ten einde. Wat is de tijd snel gegaan, maar vooral wat hebben we veel meegemaakt! Dennis heeft zich ontplooid tot ware barman en ik (Vanessa) heb nog geen dag Rotterdam gemist en voel mij meer thuis in Mallnitz dan van te voren gedacht. De kindjes die in de ‘Kindergarten’ hun draai hebben gevonden en al een aardig woordje Duits spreken. Vriendjes komen er al over de vloer en in September zal Senna zijn eerste schooldag hebben hier in de Volksschule. 

Stamgasten Pension  

We hebben zoveel leuke mensen ontmoet van over de hele wereld. Niet alleen onze eigen gasten kwamen gezellig wat drinken in onze buiten- en binnenbar, maar ook gasten van andere hotels en de lokale inwoners van Mallnitz komen nog steeds langs. Dit hadden we van te voren nooit verwacht. Liters Glühwein vlogen over de toonbank. We hebben zelfs al stamgasten die deel van het meubilair zijn geworden. 

Het was heel hard werken. Vanaf aankomst 'knallen als een malle' om alles af te hebben, daarna direct door met het winterseizoen draaien. Nu zijn we even aan het bijkomen, fijn met de kindjes de piste op en lekker in ons woonhuis aan het rommelen. Er is zelfs tijd om samen sushi te eten in Lienz. 

Nooit meer terug

Straks is het tijd voor het zomerseizoen. Voorbereidingen houden ons nu druk bezig om dat net zo’n succesvol seizoen te laten worden. Het terras wordt verder uitgebreid, het buiten barretje moet groter. Stromend water, een buitentap en een profi koffiemachine moeten er komen. 

Dennis kan dus weer als meubelmaker aan de slag. Vanessa is weer druk om de kamers in orde te krijgen en het bestellen van o.a. extra tuinmeubilair. Als het echt zo druk hier in de zomer wordt als iedereen zegt, moeten we nog harder werken als afgelopen winter. Een stagiaire/ extra handje erbij vinden is dus geen overbodige luxe, maar een must! 

Elke dag is het een genot om wakker te worden in Mallnitz. De prachtige natuur om ons heen, de ruimte binnen en buiten. Iedereen heeft het naar zijn zin en terug naar Rotterdam daar wordt niet over gesproken. 

Groet, Vanessa, Dennis, Senna en Izabella Henebiens,

Deel dit artikel