Hoe hebben wij onze deelname aan het programma Ik Vertrek ervaren? Wij hebben onze deelname als leuk en spannend ervaren. Van te voren weet je waar je aan begint en dat je je persoonlijke leven voor een deel, deelt met iedereen. Het je kwetsbaar opstellen is voor ons geen belemmering geweest om te laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan.

In het begin is het natuurlijk raar om in het bijzijn van een cameraman en regisseur je dingen te doen maar dit went snel. De band die wij kregen met Ruud en Jalal, hebben wij als zeer speciaal ervaren. Zij hebben deel uitgemaakt van de stap die wij hebben gezet in ons leven. Wij hebben samen bijzondere momenten meegemaakt. Ons traject is iets anders gelopen dan gepland en de afgelopen twee jaar zijn wij beproefd op allerlei uitdagingen. Het is een enerverende periode geweest met teleurstellingen maar ook mooie belevenissen. Wij zijn standvastig geweest, hebben om ons heen alles goed kunnen regelen en zijn persoonlijk gegroeid. Hiervoor zijn wij dankbaar. Dit zouden wij niet hebben meegemaakt als wij niet besloten hadden om deze stap te zetten.

Hoe het nu met ons gaat?
Het gaat met ons heel goed. Wij wonen in een appartement in Riposto op Sicilië. Marcel pendelt voor zijn werk heen en weer tussen Nederland en Sicilië. Dit was in het begin lastig en emotioneel. Je ziet elkaar veel minder en het afscheid nemen doet altijd pijn. Maar je weet waar je het voor doet. Je leert omgaan met deze situatie en je leert ook heel goed te relativeren. Op dit moment zijn wij in onderhandeling met een Agriturismo bij de Etna. Wij hebben goede hoop dat dit eindelijk tot een overname kan gaan leiden. Zodat wij in het voorjaar van 2017 kunnen starten met ons Agriturismo. Met onze kinderen gaat het uitstekend. Ze doen het goed op school en hebben zich razendsnel aangepast. Ondanks onze zwerftocht door Italië hebben zij geen problemen gehad met een andere school en andere kinderen in een andere omgeving. Het is voor hen een hele uitdaging geweest die zij met lof hebben opgepakt. Zij hebben plezier en doen leuke dingen. 

Welke plannen wij nu hebben?
Wij hopen dat de overname van de Agriturismo bij de Etna door gaat. Onze website van Dimora di Dante is klaar en wordt nog steeds aangevuld met updates en nieuwe foto’s. Onze verhuisspullen zijn nog steeds opgeslagen in Umbrie in Perugia. Die zouden wij toch graag weer willen terugzien op onze nieuwe woonstek. Wij hopen in het voorjaar van 2017 te starten met de Agriturismo en dat daarmee een nieuwe fase begint in ons leven. Onze zoektocht heeft dan ruim twee jaar geduurd, een onvergetelijke bruisende periode…

Saluti dalla Sicilia,

Marcel, Natasja, Luca, Dante en Giulia

Deel dit artikel