Thetmar Lammers (38) en zijn vrouw Saskia (38) dromen van een boerderij op het platteland, maar hebben geen miljoen op de bankrekening staan die het toelaat deze in Nederland te kopen. Daarom vertrokken ze in 2012 naar Frankrijk. Hoe vergaat het ze daar?

(Bekijk hier de uitzending van de familie Lammers)

Dit jaar in juli wonen we hier 4 jaar met veel plezier. De eerste jaren waren zwaar, Thetmar was veel in Nederland aan het werk, je draai vinden en inburgeren is niet makkelijk.

Maar ondertussen kunnen we zeggen dat we ingeburgerd zijn in de 'commune'. We voelen ons thuis en welkom. Wanneer we hulp nodig hebben dan is die er. Maar ook andersom, wanneer de buren ons nodig hebben, vragen ze ons ondertussen ook.

Wel hebben we in februari 2015 de kinderen naar een andere school laten gaan. Een grotere school waar ieder leerjaar zijn eigen klas heeft. Dimitri had grote concentratieproblemen en voelde zich niet fijn op school. Hij werd gepest en uitgelachen omdat hij de taal niet goed sprak. Dat was vervelend, maar na de overstap naar de nieuwe school is hij gegroeid in zijn zelfverzekerdheid en de Franse taal.

De restauratie van het pand gaat door, alle chambre d'hôtes kamers hebben nu douchedeuren en het toiletgebouw van de camping is af. Dus nu is er voor de camping een binnen badkamer en een toiletgebouw direct bij het campingterrein.

Dit jaar hebben we de vijver laten dempen, zodat we volgend jaar een nog groter campingterrein hebben. We hebben een zwembad met terras gebouwd, een groot terras voor de groepsruimte, waar iedere middag een drankje gedronken kan worden.

We zijn ook bezig om te onderzoeken of we de waterrechten voor de molen terug kunnen krijgen. We hebben onze molen teruggevonden op de kaart van Cassini, dat is nog van voor Napoleon, wat positief is, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Wanneer dit allemaal lukt en we de gelden bij elkaar kunnen krijgen, willen we het waterrad restaureren, een museum maken en elektriciteit op gaan wekken.

Zoals het er nu naar uit ziet zijn er weer genoeg plannen voor om uit te werken. Thema weekenden organiseren (schilderen / yoga / vissen / quad rijden etc.). Maar ook gaan we onderzoeken of het haalbaar is om een klein restaurant hier te starten, met catering en maaltijden service.

Hopelijk tot ziens bij Moulin Ecurades.

Deel dit artikel