Melkveehouder Han Reesink (54) wordt gek van de regeltjes die het boeren in Nederland onmogelijk maken en wil emigreren naar Australië om daar een nieuw boerenbedrijf te starten.

(Bekijk hier de uitzending van de familie Reesink)

Precies 4 weken later (na ons vertrek) is onze Jack geboren, een jongetje en alles helemaal goed gegaan. Erwin heeft een leuk meisje ontmoet, zij is van oorsprong Zuid-Afrikaans. Ze zijn samen getrouwd en wonen ongeveer een half uur bij ons vandaan op een boerderij. Die boerderij is van iemand anders en zij moeten daar koeien melken en kunnen daar dan met elkaar wonen. (share-farmer).

Sinds Erwin weg is, is het soms behoorlijk druk op de boerderij. Han doet natuurlijk het meeste buiten, maar Anneke helpt gelukkig ook geregeld. ‘s Middags melken we samen, en dan moet Jack maar mee. Hanna en Johan zijn alweer 5 en 3. Je moet ze dus wel in de gaten houden, maar kunnen goed samen binnen of buiten spelen onder het melken.

Dennis, oudste zoon, is inmiddels 2 keer langs geweest. De eerste keer met de broer en zus van Han.  Annekes ouders en zus zijn ook al een keer geweest.

En wij zijn laatst in Nederland geweest om weer even bij familie te zijn. In het bijzonder voor Han z’n moeder. Die is 92 jaar geworden! Ze is nog aardig gezond en niet dement, dus het was nu de beste tijd om haar te bezoeken. Han z’n vader is een jaar geleden overleden, toen zijn we niet naar Nederland gegaan.

Hartelijke groeten Han en Anneke Reesink

Deel dit artikel