Chris (36) en Loes (36) verhuizen met hun kinderen Thije (4) en Jilke (2) naar Frankrijk om een luxe camping op te zetten, speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen.

(Bekijk hier de uitzending van de familie Schepers)

De kinderen hebben het naar hun zin op school en spreken vloeiend Frans met het accent van de streek. Thije, nu 8, zit op schaken, voetbal en met Chris bij een mountainbike-club in Sarlat. Jilke, nu nèt 6, zit op twirling en Afrikaans dansen en is dol op knutselen. Loes is vrijwilligster op school en bij de plaatselijke bibliotheek. De woensdag en zaterdag houden we vrij voor hobby's, speel- en eetafspraken.

Iedere zondag tafelen we met Joost en Sze, de broer en schoonzus van Loes. Zij hebben vorig jaar een oud pand gekocht in het mooie Terrasson, slechts 25 km van ons vandaan. We klussen wekelijks een dag met hen mee om er een prachtige chambre d'hôtes van te maken: vier slaapkamers met eigen sanitair, een gezamenlijke woonkamer/keuken en een dansstudio/ cursusruimte op zolder. De Min Su van Terrasson verwelkomt gasten en groepen vanaf komende zomer!

En de overige 3 dagen van de week werken we toe naar het -al weer bijna volgeboekte- derde  zomerseizoen van Place de la Famille: onderhoud en schilderen van terrein en gebouwen, een BBQ plaats voor de gasten en het updaten van de ontdekkingskaarten met uitstapjes en speurtochten!

In 2012 draaide Place de la Famille een proefseizoen. In de winter van 2012/13 bouwden we badkamer 4 t/m 6 en de compacte gîte achterom. Na een zeer geslaagde zomer met 6 safaritenten hield Chris begin november 2013 aan een klusongeval 27 hechtingen in zijn kuit over. Tot januari moest hij verplicht stilzitten en mocht Loes in zijn plaats beton storten en muren betegelen! Toen konden we gelukkig weer samen aan de slag zodat we vlak voor de zomer van 2014 klaar waren met badkamer 7, 8 en het receptiegebouw. De komende jaren houden we het op een maximum van 10 families (8 safaritenten en 2 gîtes): het persoonlijke contact met en tussen alle gasten vinden we zo leuk. Dus deze winter hebben we het relatief rustig. En genieten we 'en famille' van het mooie Franse leven.

We leiden je graag rond op ons terrein en daarvoor hoef je niet af te reizen naar de Dordogne: op onze site kun je een virtuele, interactieve viditour bekijken. Je navigeert jezelf over het terrein, echt reuze knap gemaakt. En natuurlijk houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Website camping Place de la Famille

Deel dit artikel