In de uitzending van 16 apil 2022 zien we hoe Erik en Brigitte hun droom willen realiseren in Frankrijk. In de Dordogne heeft het stel een statig pand gekocht waarin vier luxe gastenkamers moeten komen. Maar de verbouwing blijkt veel moelijker en groter dan verwacht. Is hun droom uitgekomen?

Update Erik en Brigitte   

Inmiddels wonen we nu bijna een jaar in Chancelade in de Dordogne en wat een avontuur is het geweest, vanaf het moment dat we besloten om naar Frankrijk te willen emigreren tot en met vandaag. Elke dag komt onze droom dichterbij om gastheer en gastvrouw te mogen zijn in Frankrijk. 

Ons doel... 

Vanaf dag één zijn we alleen maar bezig geweest met verbouwen. Op sommige dagen was het erg zwaar en zakte de moed ons in de schoenen maar gelukkig kon de één de ander weer oppeppen en gingen we weer door. Na een aantal maanden sloeg de vermoeidheid toe. We hadden geen tijd om hier aan toe te geven want we moesten door. Gelukkig hebben vrienden en familie ons steun gegeven.

Ons doel om de chambre d’hôtes klaar te hebben in december 2021 is ons niet gelukt. We hebben ons echt verkeken op de hoeveelheid werk. Zelfs bij een simpele klus kwam er altijd wel weer iets te voorschijn waardoor het werk langer duurde. Het afmaken van de eerste kamer was ons eerste doel maar ook de salon/eetkamer en entree zijn klaar en we zijn trots op het resultaat. Als het zonnetje schijnt dan werken we in de tuin.

Plan van aanpak

Er zijn zeker dingen die we beter of handiger hadden kunnen aanpakken. We zijn te snel begonnen zonder eerst een plan van aanpak te maken. Soms teveel naar anderen geluisterd en niet naar ons gevoel of intuïtie. Hier hebben we van geleerd en het gaat steeds beter. We worden steeds handiger en het verbouwen van de 2de gastenkamer gaat veel sneller en is bijna klaar. Brigitte is nu druk bezig met haar geliefde plekje, de serre. Dit willen we voor 1 mei af hebben en dat gaat lukken. 

Inmiddels hebben we een aantal gasten mogen ontvangen en het smaakt naar meer. Wat is het ontzettend leuk om gasten een fijn verblijf te geven. Spannend om te horen wat zij van onze chambre d’hôtes vinden. Gelukkig hebben we positieve reacties ontvangen en motiveert het ons om door te gaan. 

blockquote
een aanvulling op alles, dit maakt alleen maar gelukkiger
 

Wij voelen ons steeds meer thuis in Frankrijk. Hoe langer we hier zijn, hoe minder we Nederland missen. We hebben regelmatig contact met vrienden en familie in Nederland en zij komen regelmatig over om ons een handje te helpen. 

Toekomstdromen

Over 5 jaar is onze chambre d’hôtes helemaal klaar. Hebben we vier mooie gastenkamers en een mooi begroeide tuin met zwembad en/of hottub. Wie weet geven we dan kookworkshops en wie weet hebben we ook het stuk land naast ons gekocht. Het zijn allemaal toekomstdromen maar de ideeën zijn er.

We kunnen wel zeggen dat onze relatie nog hechter is geworden, we hebben het ontzettend naar ons zin hier. Onze hond Jack is de allerliefste en gaat nooit meer weg maar het opvoeden van een pup bleek zwaarder dan we hadden ingeschat.  

blockquote
Dit is het leven wat we voor ogen hadden, iets opbouwen wat echt van ons samen is. 
Brigitte et Moi

Deel dit artikel