In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen die een gedeelde droom najagen en een onderneming starten in het buitenland. De Italië-fanaten Marja, Hans, Renzo, Wim en Ada   hebben hun oog laten vallen op ‘een pand met potentie’ dat ze willen transformeren tot groepsaccommodatie. Is hun droom uitgekomen?

Update Ada, Wim, Marja en Renzo

Langzaam begint er weer een beetje innerlijke rust te komen. De hulp van familie en vrienden, de hechte vriendschap in ons team, het op elkaar kunnen bouwen en terugvallen en het samen delen van alle emoties heeft ons gebracht waar we nu staan. Het was in alle opzichten een roerige tijd. Die gebeurtenissen hebben uiteraard de nodige sporen achtergelaten. Maar tussen alle tegenslagen en moeilijke momenten door hebben we de humor behouden en dat helpt om te relativeren.

We genieten weer van de goede en mooie dingen. We hebben een kleine vakantie gehouden en gaan weer met veel plezier verder aan ons ‘project’. En Hans is er gewoon bij, hij kijkt en ‘reist’ in alles met ons mee. Er is nog veel te doen en daar kijken we steeds weer naar uit. En na de ergste regenbui komt atijd weer de zon. Jessica, de oudste dochter van Marja, is in verwachting van haar eerste kindje.

Het leven in Italië

Het Italiaanse leven is goed. Niet voor niets genaamd 'La Dolce Vita'. Het leven in dit deel van Italië gaat toch meer in slow motion dan in Nederland. Het leven in Nederland is jachtig en druk, er is weinig echte ‘ruimte’. Men is er altijd strak aan regeltjes en tijden gebonden. In Italië ligt dat toch anders, wat vandaag niet lukt komt morgen wel. Dat hebben we genoeg gemerkt. En tja... de wijn... het eten...

Schot in de zaak

Er zijn inmiddels weer twee gastenkamers gereed, die kunnen wij de komende dagen inrichten. Verder is het dak van het bijgebouw al een flink stuk vervangen, dit is nu ‘lekdicht’ voor komende winter. Ook met de muurschilderingen van de bovengelegen balkons willen we snel verder. De koudere periode van het jaar komt eraan, dus daar willen we niet te lang mee wachten.

Het is fantastisch om de gasten al het moois van Friuli te mogen laten zien en beleven, hen het beste van twee werelden te kunnen bieden. Dat geeft veel voldoening. Dit alles ver weg van de hectiek van het dagelijkse leven in Nederland. Even geen televisie, geen radio en soms geen internet. Samen wandelen in de ongerepte natuur, gezond voor lichaam en geest.

Een droom die uitkomt

Het leven in Italië is er een die je heel lang kunt volhouden. Zoveel gezonder ook, een ander tempo. Zonder gasten is het relaxed vertoeven en niets te hoeven. Met gasten heb je altijd een gemotiveerde en vrolijke sfeer, zij zijn tenslotte op vakantie! Wij mogen daar gezamenlijk de leukste invullingen aan geven tijdens een georganiseerde reis.

blockquote
Het is een leven dat je heel lang kunt volhouden
Ada, Wim, Marja en Renzo

De intentie was en is hetzelfde, maar achteraf gezien hadden we het minstens tien of vijftien jaar éérder moeten doen. Deze uitdaging hadden wij graag al op jongere leeftijd willen aangaan. En dat staat los van de corona tijd, de tegenslag en persoonlijke gebeurtenissen. 'That’s life' met álles wat erbij hoort. Het meedoen met Ik Vertrek XL is een leuke en bijzondere ervaring geweest!

In de toekomst zien we onszelf niet in een seniorenflat. Hopelijk kunnen we tegen die tijd in goede gezondheid met onze vrienden in Italië nog steeds fijne dingen doen en beleven. Met de mooie natuur om ons heen, het leven versimpelen, veel lachen en lekker bezig blijven. Kortom, vooral genieten van het goede leven!

Deel dit artikel