In de uitzending van 16 december 2021: een weerzien met Kees en Monique die in 2013 een vakantiepark voor honden en hun baasjes begonnen in het Duitse Trusetal en Roos en Ieke die in 2015 in Thüringen een hotelpension nieuw leven wilden inblazen. De stellen raakten bevriend en tijdens een gezellig samenzijn ontstond het plan om iets met kaas te doen...Hoe gaat het nu met ze?

Als we in drie woorden zouden moeten omschrijven hoe voor ons vieren het afgelopen half jaar geweest is:

blockquote
een culinaire rollercoaster! 
 

Na het maken van de plannen, oud & nieuw 2020-2021 met champagne en smakeloze kaas, en het vinden van een geweldig oud pand in Bad Langensalza begon onze culinaire kaas-reis. Roos bleek een fantastisch meubelmaker te zijn met een neus voor spulletjes die helemaal bij ons en het concept bleken te passen. De samenwerking verliep vanaf dag 1 geweldig en we hebben naast hard werken vooral veel plezier gehad. 

Käse und Co

De opening van onze kaaswinkel viel, na 8 maanden een dicht hotel en vakantiepark door corona, precies samen met de heropening van onze bedrijven. Dat betekende dat er op 3 plekken alle ballen hooggehouden moesten worden en er veel van ons gevraagd werd. Juist omdat we allemaal in het zelfde vak zitten was het fijn te merken dat er aan alle kanten begrip voor elkaar was en er voor elkaar opgevangen kon worden. Het draaien van ons kaaswinkeltje is geheel iets anders dan het ontvangen van vakantiegangers maar vanaf de eerste dag is het ons goed afgegaan.

blockquote
Bill Gates is ook ooit begonnen met een klein software programma
Ieke

Onze winkel wordt supergoed ontvangen door de Duitsers die blij zijn nu eens echt lekkere Hollandse kaas in Thüringen te kunnen kopen. En dat afsnijden.. oefening baart kunst en dus draaien we hier onze hand niet meer voor om. Waar we het plan hadden zo'n 8 verschillende kazen te gaan verkopen zitten we nu op gemiddeld zo'n 30 soorten waarbij we altijd ons best doen, naast de "standaard" soorten, speciale kazen in te kopen. Daarnaast lopen zaken als dips voor kaas, Amsterdamse uien en mosterd enorm goed. 

Een pittige tijd

De combinatie hotel/pension / vakantiepark en kaaswinkel was het afgelopen half jaar echt pittig te noemen. Voor Roos en Ieke wachtte in hun hotel/pension na een dag kaas verkopen weer een vol restaurant, moesten kamers schoongemaakt worden en reden (en rijden) zij elke 6 weken naar Nederland om de kaasvoorraad aan te vullen. 

In het vakantiepark bij Kees en Monique waren vanaf 1 juni 2021 alle huizen weer gevuld met vele honden en hun eigenaren. De grote vraag naar trainingen met minder beschikbare dagen was een hele uitdaging. Maar… we hebben het gedaan! 

blockquote
dat smaakt naar meer Käse
Kees

We stevenen nu af op een goede balans en er is weer ruimte om vooruit te kijken. Meer verkoopplekken, een onlineshop en wie weet wat nog meer… Gedeeld plezier in alles wat we doen gecombineerd met positieve ondernemerszin én humor maakt dat ons leven er eind 2021 héél anders uitziet dan een jaar ervoor. Mét champagne en "eigen" heerlijke Hollandse kaas. En daar zijn we best een beetje trots op! 

Liefs, Ieke & Roos, Kees & Monique 

Deel dit artikel