In de uitzending van zaterdag 14 januari 2023 zien we hoe Loes en Steven, samen met tweeling Pip en Riff, in hun opgepimpte camper op de bonnefooi naar Spanje vertrekken op zoek naar hun droomhuis. En die hebben ze gevonden. Benieuwd hoe het nu met ze gaat? 

Update familie Wagemans - Casa Positividad

Wij zijn nog steeds lekker aan het verbouwen! Het laatste appartement en de tuin worden nog onder handen genomen zodat we in het voorjaar alles helemaal klaar hebben. We krijgen wel al geregeld gasten en dat vinden we heel gezellig!

Het spannende is er inmiddels dan ook vanaf en we verheugen ons er iedere keer weer op om iedereen mee te laten genieten van ons lievelingsplekje.

Pip en Riff hebben het erg naar hun zin op school. Ze spreken geregeld Valenciaans en daar zijn we natuurlijk super trots op! We hebben leuk contact met ouders van school en spreken regelmatig samen af.

Zowel de school alsmede de ouders hebben ons met open armen ontvangen en dat voelt heel fijn. Maar ook in onze straat hebben we al veel leuke contacten opgebouwd met onze buren. De gemeente Llíber organiseert geregeld feestjes en dat is onwijs gezellig. Het was precies zoals we het ons voorgesteld hadden.

Een belangrijk besef

We zijn in december een weekje naar Nederland geweest en het was heel fijn om iedereen weer te kunnen knuffelen. Voor Pip en Riff was het extra bijzonder, zij waren al meer dan een jaar niet meer in Nederland geweest.

Ondanks dat het een gezellige drukke week was beseften we wel dat we Spanje erg misten. Spanje is ons thuis en het was fijn dat de kinderen datzelfde gevoel hadden. Dat bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt toen we in de camper stapten!

Over de camper gesproken, deze rijdt inmiddels rond met een ander gezinnetje. Het was even slikken om hem te koop te zetten maar hij is goed terecht gekomen! We hebben natuurlijk niet heel lang rondgereden, maar ons doel was dan ook het vinden van een huisje in Spanje. En dat doel hebben we bereikt.

blockquote
Spanje is ons thuis
 

Hoe ziet de toekomst eruit? 

Waar zien wij ons over vijf jaar? Precies daar waar we nu zijn. Gezond en gelukkig, genieten van al het moois dat Spanje ons te bieden heeft (en misschien nog wat meer dieren in de tuin). Veel gezellige avonden met onze gasten, feestjes bij het zwembad, samen buiten eten en mooie ervaringen delen.

Als we iets moesten veranderen aan de manier waarop wij het nu hebben gedaan dan kunnen we niets opnoemen… Fouten moet je maken om ervan te leren. En dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Precies daar waar we willen zijn!

Heel veel lieve groetjes,
Steven, Loes, Pip en Riff

Deel dit artikel