In de uitzending van 16 februari 2023 zien we hoe Dennis en Jelle hun droom najagen. In het slaperige Saint-Bonnet-de-Condat hebben ze een vervallen camping met kroeg en supermarkt gekocht en willen daar nieuw leven inblazen. Is hun droom uitgekomen?

Update Dennis en Jelle - Camping La Santoire

Het is nu ruim dertien maanden geleden dat we Nederland verruilden voor Frankrijk en het gaat nog steeds hartstikke goed met ons en onze beestjes! Het Franse leven bevalt ons prima, maar blijft op sommige vlakken nog steeds wennen.

De sluiting van alle winkels tussen de middag, gezette tijden waarop je buiten de deur kunt eten en niet te vergeten de slakkengang van de Franse bureaucratie…. Het draagt allemaal bij aan een rustiger leeftempo, maar we moeten ons er nog steeds aan overgeven.

Strakke planning en investeren

Dankzij onze strakke planning en onmisbare hulp hebben we alles op tijd afgekregen. Bovendien hebben we een onwerkelijk goed eerste seizoen gedraaid! We hebben iedere euro die we verdiend hebben, waar mogelijk, direct terug in de camping geïnvesteerd.

Onze gasten waarderen ons concept en dat is de kroon op ons werk. De Cantal is en blijft een adembenemende omgeving. We vinden het erg fijn onze gasten te helpen en ze een fantastische vakantie te bezorgen.

Dennis had geen horeca ervaring en leert nog dagelijks bij achter de bar. Jelle werkte eerder voor zichzelf, maar wel altijd in teamverband en heeft nu in zijn partner ook zijn enige collega. Gelukkig zijn we complementair aan elkaar en groeien we samen in onze nieuwe carrière. We doen nog alles met zijn tweetjes, maar overwegen een stagiaire of collega voor komende zomer.

Topsport

Na aankomst hebben we driekwartjaar aan één stuk 24/7 topsport bedreven. Na het hoogseizoen gingen we daarom vijf dagen op citytrip naar Montpellier. Na vier dagen waren we al terug, want we misten ons thuis…Tijdens het laagseizoen hebben we de openingstijden wel teruggeschroefd, zodat we alsnog onze batterij kunnen opladen voor het nieuwe hoogseizoen.

En Français

Van het ene op het andere moment heeft Dennis zijn gêne opzijgezet en is hij volledig voor de Franse taal gegaan, met resultaat! We zijn nu dan ook beiden prima in staat om (telefonische) gesprekken met Franse locals en gasten te voeren. Mede hierdoor zijn we erg warm opgenomen in de gemeenschap.

Sinds de filmploeg van Ik Vertrek voor het laatst bij ons was, hebben we zeker niet stil gezeten. Het terrein hebben we in de herfst rigoureus aangepakt. Jelle heeft een ligbad geplaatst en we hebben al wat we zelf konden aan ons horror-dak gedaan. Op een dag zal het geheel vervangen moeten worden. Financieel zijn we zelfvoorzienend, maar voor een nieuw dak zullen we nog even moeten sparen.

Missen we Nederland?

We zijn tot de conclusie gekomen dat we alle exorbitante luxe die we in Nederland hadden absoluut niet missen - hoogstens soms een beetje comfort en natuurlijk onze vrienden en familie. Zij zijn in groten getale langsgekomen en met name buiten het hoogseizoen heb je ook echt tijd en aandacht voor elkaar; heerlijk. Bovendien videobellen we frequent met de achterblijvers. Als we inkopen doen in de grote stad, bekruipt ons al snel de drukte en die missen we absoluut niet.

We zouden alles zo weer overdoen, maar vooralsnog is dit voor ons een eenmalig avontuur. We hadden in de eerste maanden meer tijd voor onszelf kunnen nemen, maar waren nog teveel gewend aan het halen van deadlines. Gelukkig maken we dat nu ruimschoots goed en genieten we onbezorgd van de vrije tijd in het laagseizoen.

Geen gedwongen stip

Als er één ding is dat we hier hebben geleerd, is het om lekker bij de dag te leven. Dat betekent niet dat we niets meer plannen of nooit meer onbezonnen dromen, maar wel dat er geen gedwongen stip op de horizon staat. Waar we over vijf jaar staan, dat zal de toekomst uitwijzen.

Als wij het in onze kop krijgen, hebben we bewezen dat praktisch vrijwel alles mogelijk is. Voorlopig hebben we het hier echter nog veel te goed naar onze zin en hebben we nog veel te veel plannen.

Gros bisous et à bientôt, Dennis & Jelle

Deel dit artikel