Dianne (51) en Frenk (52) komen vijf jaar geleden voor het eerst op Curaçao en zijn op slag verliefd op het eiland. Bij thuiskomst zetten ze meteen hun huis te koop. Hun droom komt na vijf jaar eindelijk uit, maar is het hebben van een Bed & Breakfast wel waar ze al die tijd van gedroomd hebben?

(Bekijk hier de uitzending van Dianne en Frenk)

De laatste 2 maanden hebben we steeds beter onze draai gevonden. Er zijn intussen al vele gasten geweest die bij ons een geweldige vakantie hebben gehad.  Vele ontbijtjes hebben we al klaargemaakt, soms voor 2 en soms voor meerdere gasten. Het is leuk om te zien dat onze gasten er met volle teugen van genieten, ze vinden het fijn dat ze de dag zorgeloos kunnen beginnen.

We beginnen ook al een aardige routine te krijgen in het schoonmaken van de kamers. Dat is logisch, omdat het een dagelijks terugkerend ritueel is. Ik doe het grovere werk en Dianne doet de finishing touch. We vullen elkaar daarin heel goed aan.

Na de middag is het meestal boodschappen doen en het onderhouden van huis en tuin. Vooral in het tuinieren gaat veel tijd zitten, we willen alles er zo netjes mogelijk bij hebben liggen. Wanneer rond 4 of 5 uur onze gasten weer terugkomen van hun dagtripjes, hebben we een luisterend oor voor hun belevenissen van die dag onder het genot van een drankje.

We geven onze gasten allerlei tips over bezienswaardigheden die te zien en te doen zijn op het eiland. Nu het ons wat makkelijker afgaat hebben we zelf ook iets meer tijd om daarvan te genieten. Het gejaagde is er bij ons nu een beetje van af, de dingen komen zoals ze komen en morgen is er weer een dag. De dagindeling wordt ook steeds beter. We benutten de uren, vooral wanneer het nog niet zo warm is, steeds beter om het fysiek zwaardere werk af te wikkelen. Daarin worden we steeds handiger.

Al met al kunnen we stellen dat we een juiste keus gemaakt hebben door naar Curaçao te verhuizen, we voelen ons hier helemaal op onze plek. We voelen ons af en toe toerist op ons eigen resort.  Het avontuur brengt ons tot nu toe wat we ervan hadden gehoopt en verwacht en daar was het allemaal om te doen. Dit ook tot volle tevredenheid van onze gasten, waarvan de recensies te lezen zijn in het gastenboek op onze site en op Facebook.

Een tropische groet,

Dianne & Frenk

Deel dit artikel