De Limburgse Elly Penders (57) en Marcel Stuve (49) nemen in de Franse Auvergne een chambre d'hotes over, met daarnaast een gîte en een restaurant.

(Bekijk hier de uitzending van Elly en Marcel)

Verder hebben we onder meer: de auto is ingevoerd, de motoren in Nederland opgehaald, tussen het werk van het restaurant door hebben we gerenoveerd, verhuisd naar ons nieuwe huis en de gîte en één familiekamer worden opnieuw ingericht. Het restaurant loopt redelijk goed! We krijgen plaatselijk meer bekendheid; er komen groepen en verjaardagen worden met een etentje gevierd. We organiseren ook thema avonden met: BBQ; mosselavonden; oudjaarsdiner; WK voetbalavonden; muziekfestival en elke week gezellige muziekavonden. Deze worden goed bezocht. Koken met streekprodukten en uit eigen moestuin is een succes. Onze gasten komen op velerlei manieren: te voet, met motoren, fietsen (met of zonder aanhanger) of paarden. Heerlijk om kennis te maken met iedereen. Liefst op het terras in de zon!

De integratie lukt heel aardig. Goed contact met buren en we hebben via de muziekavonden een aantal vrienden gemaakt. Met collega’s in de omgeving onderhouden we super goede banden. We vullen elkaar aan en wij steken er veel van op. De omzet in 2014 is een heel stuk beter dan in 2013. Het restaurant is beter, maar de stijging zit vooral in de bezetting van de kamers. We hopen dat die trend zich doorzet.  Onverwacht bereikt ons slecht nieuws. Mijn oudste broer Hub meldt dat hij niet lang meer zal leven. Diagnose: kanker. Ook hij had ons geholpen met de verhuizing naar Frankrijk. We zijn snel naar Nederland gegaan om hem te spreken en te steunen. Helaas sterft hij een aantal weken later. We hebben de crematie bijgewoond met familie en vrienden. Onlangs zijn we twee weekjes op vakantie geweest naar Spanje voor rust en om nieuwe energie op te doen. Heerlijk vertoeft daar met nog zonnig en warm weer.  Voor de nabije toekomst hebben we diverse nieuwe plannen om te renoveren voor het komende seizoen.

Neem gerust een kijkje op onze site: www.precontent.fr

Reserveren kan via e-mail: info[at]precontent[dot]fr of via telefoon: 00.33.4 77 65 77 44

Met hartelijke groeten en graag tot ziens.

Elly en Marcel

Auberge Du Précontent 

Deel dit artikel