In de uitzending van 1-1-2021 zien we hoe Emmy (60) haar droom probeert te verwezenlijken. Ze koopt een vervallen kasteel in Frankrijk zonder dat haar man Rutger (69) dezelfde droom deelt. Hij besluit voorlopig in Nederland te blijven en steunt Emmy waar hij kan. Hoe gaat het nu met Emmy en Rutger als kasteelvrouw en kasteelheer?  

Een update vanuit Douzillac

Met ons gaat alles goed, ondanks een heel bewogen en enerverende tijd. Het Franse leven bevalt mij, Emmy, uitstekend! Ik geniet enorm van de vrijheid, de natuur, het klimaat en de Franse joie de vivre. Voor Rutger wordt het ook steeds aantrekkelijk om naar Frankrijk te komen. Hij heeft besloten om komende zomer een aantal maanden in het kasteel te komen wonen. Het leven als kasteelvrouw is super leuk, hoewel het in de werkelijkheid meer op het leven als kasteelboerin, klusvrouw en schoonmaker lijkt. Het ontvangen van gasten vind ik nog veel leuker dan ik had kunnen bedenken. Het is zo leuk om het kasteelleven met anderen te kunnen delen.

blockquote
leef je eigen droom
Emmy

Er zijn nu twee kamers met eigen badkamer klaar. De salle à manger (eetkamer) en de keuken zijn bijna gereed. Het is veel werk en het valt soms erg tegen wat je op een dag kunt doen. Maar ik ga gestaag verder!

Alleen in lockdown

Hoewel ik, Emmy, geen heimwee heb naar Nederland, is het gemis van Rutger en de kinderen soms erg zwaar. We missen elkaar soms enorm en daar kan ik dan ook heel verdrietig van worden. Vooral in de coronatijd waarin ik alleen in lockdown zat en geen idee had wanneer ik Rutger weer zou zien, was dit erg zwaar.

Ook vrienden die wilden komen klussen mochten niet reizen. En natuurlijk waren er veel gasten die annuleerden; een bittere teleurstelling.

Hondenliefde

Gelukkig was hond Bobby Churchill daar om heel veel liefde en aandacht aan te geven. Maar ook hij heeft de gevolgen van de coronacrisis ondervonden: hij mocht geen puppycursus volgen en geen andere honden zien. Nu is hij nog wat onwennig en overenthousiast als hij nieuwe mensen ziet. Door de coronacrisis is alles heel anders gelopen dan gedacht, maar we hebben ons erop aangepast en gaan gewoon verder. Dan duurt het allemaal maar wat langer… Als we zien hoeveel er al verbeterd is, dan is dat iets om heel blij en trots op te zijn!

En ze leefden nog lang en gelukkig

Achteraf gezien hadden we het niet anders gedaan. Hooguit had ik misschien geprobeerd om Rutger beter te begrijpen in zijn keuze voor de boot. Het kasteel is nog mooier dan ik ooit had durven dromen. Het grootste euvel is nu om het lekkende dak te repareren door middel van crowdfunding. Hopelijk geeft dit ons de kans om dit mooie chateau weer een waterdicht dak te geven en om nog lang en gelukkig te leven op deze prachtige plek!

À bientôt! Wordt vervolgd...Emmy en Rutger

clock update 22 jan 2021, 9:46
Het vervolg

Emmy heeft heuglijk nieuws en ook Rutger is dolenthousisast. 

Deel dit artikel