In de uitzending van zaterdag 9 april 2022 volgen we het avontuur van Estée en Taïf. In de Dominicaanse Republiek kopen ze in kitesurfwalhalla Cabarete een voormalig opvangcentrum voor verslaafden dat ze willen ombouwen tot een ontmoetingsplek voor reizigers. Is hun droom uitgekomen? 

Update Kibayo Cabarete

Het gaat heel goed met ons, we genieten van elke dag. We wonen samen met onze hond Smokey in een fijn appartement in het centrum van Cabarete, op loopafstand van het strand. Ook al komen we bijna dagelijks op het strand, van kiten is nog weinig gekomen. Onze prioriteiten liggen ergens anders. Wie weet in de toekomst, maar voor nu hebben we geen haast, todo tiempo. 

Het leven op de Dominicaanse republiek voelt vrij. De zon, het groen van de natuur, de zee en het strand helpen daar enorm aan mee. Maar de grootste vrijheid zit in het iedere dag bewust zelf kiezen wat we willen doen. Niks moet, alles mag. Het concept ‘werken’ is weg, ook al ‘werken’ we harder dan ooit. We hebben nog nooit zo veel uren en energie in iets gestopt, maar ook nog nooit zo veel energie van iets gekregen. Alles wat we doen is nieuw en buiten onze comfort-zone. We creëren, reflecteren en leren, iedere dag weer. En dit is pas het begin. 

blockquote
‘Van droom tot werkelijkheid in een aantal maanden
 

Het is heerlijk om iedere dag je eigen planning te bepalen, al brengt dit natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. 

  • Welke richting willen we op?
  • Wat heeft prioriteit?
  • Hoe zorgen we voor meer inkomsten?
  • Wat zijn onze kernwaarden?
  • Wat willen we meegeven aan ons personeel?

Thuis op reis

De afgelopen periode was intens. Het was de mooiste periode en de meeste uitdagende periode uit ons leven. Van droom tot werkelijkheid in een aantal maanden, zo snel kan het gaan. Sinds December zijn we open en we vinden het super om gasten te ontvangen. We ontmoeten dagelijks veel nieuwe interessante mensen, zonder dat we onszelf hoeven te verplaatsen. Het voelt alsof we op reis zijn, maar dan thuis. We zijn ontzettend dankbaar voor alle mooie reacties die we al van onze gasten hebben ontvangen.

Wat wij voor ogen hadden is gelukt. Een plek creëren waar mensen zich thuis voelen, waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder oordeel, waar leven in het nu, genieten en avontuur voorop staan. En dat allemaal lekker in je eigen tempo.

Onze dromen zijn groot

We vinden het ‘hotel leven’ leuk. We genieten vooral van het samenbrengen van mensen door het faciliteren van een plek en het organiseren van evenementen en workshops. Denk bijvoorbeeld aan cacao ceremonies, ecstatic dance, full moon ceremonies, yoga en pilates, singing circles, feestjes, etentjes en nog veel meer. De operationele activiteiten willen we op termijn zeker overdragen. Het is niet ons einddoel een hotel te runnen. Wij worden gelukkig van creëren, ons merk verder uitbouwen, het vinden en coachen van personeel en blijven werken aan grotere dromen.

We leven nu het leven waar we destijds van droomden en dat is meer dan heerlijk. Maar we zijn in de tussentijd natuurlijk niet gestopt met dromen. Onze dromen zijn net als wij doorontwikkeld. Onze droom nu is om binnen 5 jaar, 3 locaties te hebben in de Dominicaanse Republiek. Daarnaast willen we dit jaar een stichting starten en willen we volgend jaar hier onze bruiloft nog eens goed overdoen met al onze vrienden en familie.

blockquote
Alles wat is gebeurd, is gebeurd om ons te leren wat we nu weten
 

De vraag ‘wat hadden jullie achteraf anders gedaan’, krijgen we regelmatig. Ons antwoord blijft hetzelfde: helemaal niets. Zonder al deze ervaringen waren we niet waar we nu zijn. En waar we nu zijn, zijn wij enorm blij mee en trots op.

Estée en Taïf

Deel dit artikel