In 2021 zien we Familie Knops die hun droom in Spanje wil waarmaken. In Coín hebben ze een villa met garage gekocht dat ze willen verbouwen tot appartement en er moet een châlet in de tuin komen voor de verhuur. Al snel moeten ze hun plannen bijstellen. Hoe gaat het anno 2022 met de plannen?   

Update 2022 Familie Knops

We hadden de Bed en Breakfast na vele vertragingen eindelijk klaar toen er na de ontvangst van onze eerste gasten corona voor de deur stond. Geen leuke en vooral ook moeilijke tijd. Wél hadden we voldoende tijd om na de denken of een Bed & Breakfast wel een solide idee was voor als er dit soort dingen gebeuren. Mensen op je eigen terrein ontvangen is dan niet zo handig. 

Gelukkig liep het concept van pianoles van René met de online pianolessen wel erg goed dus dat was wel een geruststelling. Maar toch kriebelde het ontvangen van gasten nog steeds bij ons. Dat is wat we echt ook wilden!

Stappen zetten

We besloten de stoute schoenen aan te trekken en hebben op een gunstig moment in een huis aan de kust geïnvesteerd om te verhuren. Daar hebben onze gasten een huis (met tuin en dakterras) voor zichzelf wat natuurlijk een veilige gedachte is in tijden van corona. Het is een prachtig Beach House geworden, een modern ingerichte privé vakantiewoning op 8 minuten lopen van het strand, uitzicht op zee en met gezellige winkeltjes en heerlijke restaurantjes om de hoek. 

We hebben het natuurlijk eerst moeten verbouwen, herinrichten en moderniseren en vanaf juli 2021 zijn we opengegaan met de verhuur. Best spannend want Nederland gaf Spanje nog steeds code rood en we verwachtten destijds niet veel gasten die het aandurfden. Best een risico maar gelukkig met een goed resultaat: De hele zomer van 2021 hebben we vol gezeten en ook dit jaar zitten we bijna weer helemaal vol! We zijn super dankbaar dat dit ons gegund is en zeker ook dat we deze stap durfden te zetten. Daarnaast verhuren we nog een luxe appartement aan de kust die zeker ook de moeite waard is! 

Het beste van twee landen

Momenteel combineren we de komende twee jaar werk en privé tussen twee landen. We leven voornamelijk in Nederland en wisselen het regelmatig af met Spanje. Op deze manier kunnen de meiden in Nederland studeren en hebben we toch ons werk, inkomen en genot altijd bij de hand van beide landen. Het beste van beiden dus ;). 

We zijn vooral trots op het feit dat we de afgelopen drie jaar niet alleen geld hebben mogen verdienen met de verhuur van ons Beach House maar vooral dat we ons werk zó hebben kunnen inrichten dat we locatie onafhankelijk kunnen werken. De pianolessen van René kunnen nét als het verhuren van ons vakantiehuis in Spanje vanuit elke plek op aarde doorgaan en zo zitten we nergens vastgeroest. 

Wie weet waar we over twee jaar uitkomen…wordt vervolgd!

¡Salut! Warme groet, Mascha & René /
Zoë & Sari

Update 23-3-2021  

IV-23-3-Knops-ansicht.jpg
 
IV-23-3-Knops-ansicht.jpg

We genieten nog iedere dag en zijn nog steeds verrast door de mooie en bergachtige omgeving, de lieve Spanjaarden en het mooie weer. Afgelopen januari was het zelfs 25 graden! We knijpen elkaar nog regelmatig in de armen om ons te realiseren dat we het écht gedaan hebben en het geen droom is.

blockquote
Je moet genieten van elk moment
 

Het Spaanse leven

Het Spaanse leven is ook echt heerlijk! De meeste dagen van het jaar schijnt hier de zon en is de lucht helderblauw. Het is heerlijk om zo iedere dag op te staan. Als het even kan proberen we de middagen te gebruiken voor ontspanning en gaan we er lekker op uit met de fiets of maken we een mooie wandeling. We lunchen ergens onderweg of gaan bij vrienden langs. Nu lukt dat even niet doordat de gemeentegrenzen gesloten zijn, maar des te blijer zijn we als ze weer open gaan. Je moet tenslotte genieten van elk moment, ook van de kleine dingen. Ons geluk is natuurlijk dat het elke dag wel vakantie lijkt!

Lockdown

Nu zitten we dus weer in een soort lockdown. We mogen het dorp niet uit en de niet noodzakelijke winkels en restaurants zijn tijdelijk gesloten. Zo heftig als in maart 2020 zal het nooit meer worden gelukkig, maar de politieauto’s die je staan op te wachten blijft nog steeds vreemd aanvoelen. Spanje is een echte politiestaat. In deze gekke tijden vinden we het wel jammer dat we niet zomaar even naar Nederland kunnen om bijvoorbeeld onze dochter Zoë te bezoeken en onze ouders en vrienden. 

We hadden gedacht dat we makkelijk even op en neer konden vliegen. Ook voor Zoë is dat lastig want die zou best vaker even een weekendje langs willen komen, maar dat is erg lastig met code oranje en de diverse Corona testen. Dit onderdeel hadden we ons vooraf natuurlijk wel anders voorgesteld. We hebben hierdoor helaas nog lang niet alles van het echte Spaanse leven mogen meemaken. Genieten? Ja, dat doen we iedere dag!

hablo español?

Met Sari gaat het ook goed. Ze praat al vlot Spaans en heeft vrienden en gaat met de nodige zin en soms tegenzin naar school. Maar dat deed ze in Nederland ook al. Wij hebben voor de derde keer in anderhalf jaar Spaanse les. We kunnen inmiddels al een aardig woordje Spaans en dat vinden we echt te gek! Leuk om zo contact te kunnen maken met de bevolking.

Bronnen van inkomsten

De pianolessen van René lopen gewoon door en daar halen we momenteel gelukkig onze inkomsten uit. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar meerdere bronnen van inkomsten. En hebben we nog een appartement gekocht, aan zee.

We zien dit als een investering. We hebben gemerkt dat wij zowel berg als zee liefhebbers zijn. Een accommodatie in de bergen hadden we natuurlijk al en daarom zijn we op zoek gegaan naar een appartement aan zee. In dit appartement kunnen ook gezinnen terecht. Daarnaast zijn we op zoek naar nog een appartement om te kopen (en daarna te verhuren).

In de zomermaanden zijn we ook van plan om de hele villa te verhuren, zodat gasten complete privacy hebben. Sari heeft bijna drie maanden vakantie van school, dan kunnen wij als gezin samen met Zoë door Europa reizen en de villa volledig verhuren.

Geen spijt

Het was een spannende tijd maar we hebben er absoluut geen spijt van. We worden binnenkort zelfs resident hier en gaan de komende tijd ons leven hier verder opbouwen. Hopelijk zien we één van jullie hier voor een mooie wandeltocht of een lekkere rustige vakantie in de bergen. We zitten slechts 25 minuten rijden van zee dus ook een strandvakantie is mogelijk! 

Warme groet, Mascha en René

Deel dit artikel