In de uitzending van zaterdag 21 mei 2022  hebben we een weerzien met Ruud en Linda Moerman. In 2007 keerden zij vanwege heimwee terug naar Nederland en moeten nu tegen wil en dank terug naar Frankrijk om weer de camping te runnen. Hebben ze de draad weer opgepakt?

Update Ruud en Linda Moerman

Met ons gaat het goed, we hebben de draad eigenlijk weer opgepakt waar we gebleven waren. Destijds in 2011 zijn we vertrokken vanwege aanhoudende heimwee van mij, we hadden dan ook nooit gedacht weer terug te moeten keren naar Frankrijk. Dat heeft heel wat stress en voeten in aarde gehad.

Toch hebben we de ideale formule gevonden, dit houdt in dat we de zomermaanden in Frankrijk zijn en de resterende maanden in Nederland. Dit hebben we kunnen doen mede vanwege de leeftijd van onze zonen die het huiselijk nest hebben verlaten en onze werkgevers die 100% hebben meegewerkt.

Een moeilijke start

In 2021 was ons eerste seizoen weer, een moeilijk start aangezien de bezetting van de camping helemaal teruggelopen was en we begin van dat jaar een fikse overstroming te verwerken kregen. Daarbij het achterstallige onderhoud, kortom een zeer lastig jaar, de camping lag er ‘verloren’ bij. Gelukkig hebben we ontzettend veel hulp uit allerlei hoeken mogen ontvangen en zijn we er gewoon weer voor gegaan!

De heimwee was wel direct weer aanwezig, dat blijft lastig, maar o.a het hartverwarmende ontvangst van de mensen uit de omgeving doet altijd goed. Het was weer erg fijn om gasten te mogen ontvangen, ook mensen die 10 jaar niet geweest waren kwamen weer eens een kijkje nemen en hadden het direct weer naar hun zin. Alsof je nooit bent weg geweest. De maaltijden, pizza’s en ijsjes gingen weer over de toonbank, het was een mooie zomer. 

Levensles

We hebben nooit spijt van ons avontuur gehad, het was een mooie levensles, het enige waar we ons een beetje in vergist hebben destijds is toch de leeftijd van onze zonen. Het meest ideale zou zijn als de jongens een stuk jonger geweest waren.

Inmiddels is Ruud 61 jaar en ik 58 jaar, het is niet de bedoeling de camping nog jaren in ons bezit te houden. Het is een schitterend mooi ‘bedrijf’ met veel potentie, maar blijft hard werken en daarbij blijft de heimwee bij mij  ook een grote rol spelen.  We zullen ons uiterste best doen deze mooie idilische plek weer op de kaart te zetten en dan op zoek gaan naar mensen die met net zoveel liefde en enthousiasme onze gasten een warm welkom willen geven. We zouden dan graag betrokken bij het reilen en zeilen van de camping blijven en uiteraard daar waar nodig de nieuwe eigenaar altijd helpen.

Groetjes Linda en Ruud Moerman

Deel dit artikel