We zijn weer even verder na onze opnames en we hebben niet stil gezeten. De oud-eigenaar is inmiddels vertrokken uit het appartement en wij hebben dit helemaal opgeknapt. Er ligt een nieuwe vloer in, alle muren zijn voorzien van een likje verf en het meubilair hebben we ook wat aangepast. 

Nu hebben we er weer een nieuwe verhuurbare ruimte bij en deze loopt ook al super goed! Op onze privé afdeling hebben we nog een aparte hotelkamer met eigen badkamer, deze is inmiddels ook aangepakt en in verhuur genomen. Het echte klussen hebben we voorlopig achter ons gelaten en we richtten ons nu echt op de dagelijkse gang in het hotel en restaurant. Dat is ook wel nodig, want de papieren zijn rond en mensen mogen van buitenaf ook gezellig een hapje bij ons eten of een drankje komen doen. Gelukkig wordt hier nu al veel gebruik van gemaakt.

Onze brasserie
Onze brasserie
Onze brasserie

Ons Hotel
Wij zijn inmiddels te boeken via verschillende websites en dat merken we! De boekingen stromen binnen en voor het aankomende winterseizoen zijn we al meerdere weken volgeboekt. Super spannend allemaal, maar precies waar we het allemaal voor doen.

We zijn blij allemaal weer samen te zijn, want dat was de eerste maanden best lastig. Je begrijpt elkaar gewoon niet! Voor de één gaat het dagelijks bestaan in Nederland door, maar de anderen zijn een compleet hotel aan het renoveren met alles wat erbij komt kijken: De stress, papierenrompslomp, de vragen en natuurlijk de lichamelijke vermoeidheid. De communicatie werd er bij ons niet beter op, als ik het over kon doen zou ik daar misschien naar kijken. Aan de andere kant moest er natuurlijk ook gewoon geld binnenkomen om dit alles zo lang mogelijk vol te houden, dus daar is het goed voor geweest en voor mijzelf was het prettig om op deze manier rustig afscheid te nemen van mijn werk en omgeving. 

Wij vinden het heel erg prettig dat we inmiddels zoveel contact hebben in onze straat en daar omheen. Het geeft een gevoel van thuis, er loopt altijd wel iemand binnen voor een praatje of iets anders. Onze Joep heeft zijn plek gevonden, hij gaat iedere morgen vrolijk naar de Kindergarten en daar doen ze er echt alles aan om het Joep naar de zin te maken. Hij maakt langzaamaan vriendjes en begint de omgeving te kennen. Natuurlijk mist hij Nederland af en toe, maar we hebben er gelukkig geen slapeloze nachten of huilende ochtendrituelen van!

Emigreren met (schoon)ouders
Mijn ouders zitten heerlijk in hun prachtige appartement, zij vonden het erg fijn toen dat af was. Nu hebben we allemaal een fijne privéwoning en is er een mogelijkheid om je even terug te trekken. Als je zoals wij met ouders/ schoonouders vertrekt is het wat ons betreft heel erg belangrijk om een plek voor jezelf te creëren, dan houd je het wat langer vol met elkaar! De drastische verandering in hun leven pakt goed uit, ze genieten van de nieuwe stek en hebben ook goed contact met Nederland. 

Al met al maken wij het dus onwijs goed, draait de zaak, blijft er ruimte voor verbetering, zijn we inmiddels hoteliers (!),  genieten we nog dagelijks van de plek, het uitzicht en de rust waarmee dingen hier nog kunnen gaan, vinden we elkaar nog lief en zijn we “gewoon” hartstikke gelukkig! 

Laura, Pepijn, Joep en Jack en Helma Sas 

 

Deel dit artikel