In 2016 zien we hoe Elsemarijn en Wim-Martijn met hun zoons Ezra, Marcus en Noël naar het Italiaanse San Lorenzo in Campo vertrekken. In Italië kopen ze een grasveld van 1,5 hectare, waarop ze een camping met safaritenten willen bouwen. Hoe gaat het anno 2020 met de familie Tammenga en hun camping?

clock update 7 aug 2020, 21:26

Na een paar spannende maanden mochten we vanaf half juni weer (Nederlandse) gasten ontvangen op onze camping. De gasten genieten en geven aan dat ze eigenlijk geen verschil merken met andere jaren, op het mondkapje in de supermarkt na.

Spelende kinderen, genietende gasten en zomers weer!


We zijn heel blij en dankbaar dat, na zo’n raar voorjaar, we een mooi zomerseizoen mogen draaien. Hoewel we er altijd op vertrouwd hebben dat het wel goed zou komen is het nu extra mooi om te zien hoe kinderen genieten van de ruimte op de camping, spelen en ontdekken.

Ezra, Marcus en Noël vinden het ook heerlijk om weer met vriendjes te kunnen spelen, zowel met de Nederlandse kinderen op de camping als met de Italiaanse vrienden van school. Na bijna 3 maanden lockdown ben je nog bewuster van alles wat je hebt en wat er mogelijk is.


La dolce vita

We zijn inmiddels helemaal ingeburgerd, gewend aan het Italiaanse leven en hebben hier veel contacten. Onze kinderen spreken vloeiend Italiaans, doen het heel goed op school en genieten van het Italiaanse leven. Vaak zeggen ze als kinderen van de camping weer naar huis moeten: “best zielig hè dat ze weer terug moeten naar Nederland.” 

Sempreverde

De camping is inmiddels een heel stuk verder af dan toen we drie jaar geleden begonnen. Met 12 Safaritenten, 15 XL kampeerplaatsen, veel bomen en planten, een verkoelende beek, verschillende speeldorpen, onze buitenhut en heel veel ruimte is het een plek waar veel mensen graag komen en ook weer terugkomen.  

Datgene wat we toen voor ogen hadden is gelukt:  De naam van onze camping ‘Sempreverde’ betekent altijd groen. Het staat voor de prachtig groene camping en omgeving maar ook voor leven, groei en bloei!  Wij willen dan ook dat iedereen  vol rust, herinneringen en nieuwe inspiratie aan het eind van de vakantie weer naar huis gaat. Voor de toekomst hebben we nog mooie plannen en dromen. Wil je hier meer over weten volg ons dan via social media!  

Update 11-5-2020 Coronacrisis

In de Ik Vertrek vlog laten onze emigranten zien hoe zij de coronatijd ervaren op hun stukje van de wereld. Wat betekent het voor het gezin? En het bedrijf? In deze vlog zien we hoe het de familie Tammenga vergaat in Italië.

Elsemarijn en Wim-Martijn hebben elkaar soms de tent uitgevochten, maar de camping kwam er wel! Niet alleen jonge gezinnen met kinderen weten hen te vinden, ook ouden van dagen vinden het heerlijk vertoeven op hun camping middenin de natuur. Ezra, Marcus en Noël weten bijna niet beter dan dat ze op de camping wonen en inmiddels spreken ze een aardig woordje Italiaans. Familie Tammenga staat met de vijf nieuwe safaritenten helemaal klaar voor het nieuwe seizoen, wanneer het coronavirus heel het land op zijn kop zet. Het gezin moet voorlopig op hun camping blijven, en ze mogen alleen de deur uit voor boodschappen. Elsemarijn en Wim-Martijn hebben geen idee wanneer ze weer open kunnen en Ezra moet zijn verjaardag dit jaar zonder zijn opa en oma vieren. Gelukkig is er genoeg vertier op de camping en doen de kinderen mee aan de wekelijkse Coronachallenge.

De Ik Vertrek vlog: skypen met opa en oma en bakken voor de Coronachallenge

Update 5-11-2017

ansichtkaart-tammenga-oud.jpg
 
ansichtkaart-tammenga-oud.jpg

Ciao tutti, Wat zijn we dankbaar en gezegend met de plek die we hier in Italië hebben gevonden.

In maart 2016 waren we voor het eerst in Italië, spraken geen woord Italiaans en in oktober kochten we een grasveld van 1.5 hectare met campingvergunning. In december 2016 emigreerden we met onze drie jongens (toen 1,3 en 5 jaar oud) naar San Lorenzo in Campo in Italië.  Een paar maanden om een beetje Italiaans te leren, het huis te verkopen, safaritenten te ontwikkelen, alles in te kopen en alles voor de emigratie te regelen. Best een uitdaging.

Van niets naar een camping

Inmiddels kunnen we terugkijken op 10 maanden keihard werken, een hoogseizoen met veel tevreden gasten. Van niets naar een camping met 5 luxe safaritenten, 2 Belltenten, 10 XL kampeerplaatsen en een gloednieuw sanitairgebouw. En alles zoals we samen hadden bedacht, ontworpen en ingekocht en bijna alles samen gebouwd. Het is enorm hectisch en soms ook best zwaar geweest maar wat zijn we trots op het resultaat. Ook de beek die langs de camping stroomt bleek een enorm succes te zijn. Heel veel kinderen, ouders maar ook gepensioneerden genoten van de heerlijke beek, de verkoeling, het dammen bouwen en visjes vangen. Er werd zelfs een heuse slipperrace georganiseerd. We wisten dat dit een heerlijke plek was, maar dit overtrof wel al onze verwachtingen!

Veel belangrijker nog is dat we als gezin genieten van deze plek en van elkaar. 3 mooie stoere jongens met elk hun eigen karakter die hier opgroeien, zich ontzettend goed hebben aangepast en genieten van hun nieuwe leven. Waar wij na 10 maanden Italië ons prima redden maar nog best klungelen met de Italiaanse taal, spreken de jongens al goed Italiaans en gaat het heel goed op school.

We staan versteld van de schitterende omgeving en genieten van de geuren en kleuren, van de seizoenen en het heerlijke weer, de aardige bevolking, het dorpse leven en snappen nog steeds niet waarom dit deel van Italië, Le Marche, nog steeds zo heerlijk onontdekt is door toeristen.

We zijn druk bezig met het mooier maken van de camping en deze maand worden er veel bomen, planten en struiken aangeplant die voor extra schaduw, sfeer, geur en kleur moeten zorgen zodat de naam Sempreverde, wat altijd groen betekent, helemaal klopt. De camping is ontzettend ruim opgezet maar er blijft nog veel ruimte over om de komende jaren uit te breiden met bijvoorbeeld extra safaritenten en luxe blokhutten.

Gelukkig is onze band met de buren ook weer helemaal goed. Na de miscommunicatie over het zwembad hebben we een goede zomer gedraaid met elkaar. Onze gasten genoten van het zwembad en de hapjes en drankjes in het restaurant. Ook hebben we met elkaar onze gezamenlijke olijven geoogst en hebben we weer goed contact. En een goede buur is beter dan een verre vriend…

We zijn blij dat we deze stap hebben gezet en hebben geen seconde spijt gehad. Het was tijd voor iets nieuws en we geloofden in elkaars kracht, in ons gezin en in het bedrijf dat we voor ogen hadden en hebben in vertrouwen stappen gezet. Emigreren met een jong gezin is best pittig en een uitdaging maar we staan versteld hoe snel de kinderen zich aanpassen. Nog nooit zagen we de kinderen zoveel en leefden we als gezin zo intensief samen. Het kan dus écht!

Saluti, Wim-Martijn en Elsemarijn Tammenga

Deel dit artikel