In de uitzending van zaterdag 2 april 2022 zien we Denise en Gerard die met zoontje Stein het Gooi verruilen voor het Portugese gehucht Alcantarilha. Ze hebben hun oog laten vallen op een eeuwenoude boerderij waar ze een gastenverblijf in willen bouwen en op het terrein safaritenten. Na de nodige tegenslagen te hebben overwonnen kan het avontuur nu beginnen...  

Update Denise, Gerard en Stein  

Inmiddels zijn we 13 maanden in Portugal en wat een avontuur is dit!! We zijn tot op de dag van vandaag nog steeds aan het bouwen. Elke dag verzinnen we wel iets nieuws om het allemaal zo mooi mogelijk te krijgen. Ook zijn we nog steeds bezig met ons eigen woonhuis dat komt stukje bij beetje. We vinden het belangrijker dat de gasten een prachtig verblijf hebben.

Wij zijn op dit moment de nomaden van ons eigen terrein. Als er een accommodatie verhuurd is verplaatsen wij, wat heel positief is, want daardoor zien we elke keer wat er veranderd moet worden aan de accommodatie om het nog beter te maken. We moeten nog een hele weg maar wat er nu staat daar zijn we enorm trots op. In minder dan een jaar hebben we een appartement, een studio en een glampingtent met allemaal een eigen tuin uit de grond gestampt. Het was een zwaar jaar, een mooi jaar, een avontuurlijk jaar die we geen van drieën zouden willen missen.

Het Portugese leven

Het Portugese leven is heerlijk, we zijn veel buiten wat vooral voor Stein super fijn is. Stein kan hier zijn energie kwijt en gaat tegenwoordig moe en voldaan naar zijn bed, dat was in Nederland wel anders. Met Stein gaat het heel erg goed. Hij zit nog steeds op de Nederlandse school waar hij tegelijkertijd ook veel werkt aan zijn Engels en Portugees. Dat gaat allemaal steeds een beetje beter waardoor hij nog sneller contact legt met andere kindjes. Het is fijn om Stein zo te zien groeien op een manier die in Nederland niet mogelijk was. Lola heeft sinds januari een vriendin Kiki. Een super leuke en speelse pup die nog meer plezier brengt!!

Een bumpy road

Ook met Denise gaat het steeds iets beter, soms zijn er dagen dat ze niet lekker is en dan is het een kwestie van rust nemen. Dat is wel een grote opgave. Geer is een grote rots in de branding. Er zullen altijd dingen zijn waar we tegenaan lopen, maar het is 1 grote leerweg en dat is niet erg. Deze bumpy road rocken we ook wel!

We zijn er beiden wel over uit dat we soms wat eerder hulp hadden moeten inschakelen met sommige projecten. Dat hadden we misschien toch anders moeten aanpakken en verder zijn er niet veel dingen die we anders hadden willen doen. Als er iets te binnen schiet, denken we er niet lang over na. Want je kunt je voor alles inlezen, begrotingen maken, indekken zodat het niet mis gaat. Maar je komt in een ander land terecht waar dingen gewoon anders werken, er is een pandemie die niemand zag aankomen en een verschrikkelijke oorlog die alle prijzen sky high maken. Maar je hebt het niet voor het zeggen, wij zijn in een avontuur gesprongen en zouden alles nog wel een keer over willen doen.

blockquote
living our dream life
 

Al met al vinden we dit een mega toffe ervaring. We weten niet waar we over 5, 10 of 20 jaar staan. In ieder geval is dit project dan klaar met een prachtig huis, studio, appartement en glampingtent. Een prachtige tuin met een bruin cafe en zijn wij helemaal zelfvoorzienend. Hopelijke leven we een heel rijk en gezond leven met plek om allerlei dingen te doen die we fijn vinden. Dus voor nu nog even de schouders eronder en hard werken in een prachtig land, in ons eigen paradijsje. Maar we kunnen wel zeggen: ´that we are living our dream life!!!

Deel dit artikel