Ons avontuur begon op 8 januari 2009. Nadat wij ons huis en bedrijf verkocht hadden zijn wij richting Sevilla vertrokken. Omdat er nog allerlei zakelijke verwikkelingen speelden waren wij genoodzaakt om het de eerste tijd vooral rustig aan te doen. We hadden tijd om te integreren, de taal te leren, vooral goed rond te kijken en de zakelijke beslommeringen af te werken.

Binnen een paar maanden werd duidelijk dat deze zakelijke beslommeringen wel eens héél erg lang konden gaan duren, volgens onze adviseurs moesten wij in jaren denken. Om een lang verhaal kort te maken hebben wij ervoor gekozen om uit ellenlange gerechtsprocedures te stappen en niet meer stil te staan bij het verleden maar om, sneller dan verwacht, heel snel aan een nieuwe toekomst te gaan bouwen.

Werken aan de toekomst

Met heel weinig middelen zijn wij aan een B&B begonnen. Binnen drie jaar groeide onze B&B uit zijn jasje, de drie verhuurbare kamers bleken niet voldoende te zijn om aan de vraag te voldoen, maar het bracht ook niet voldoende geld op. Ik (Maarten) was genoodzaakt om er allerlei klusjes bij te doen. Na die eerste drie jaar stonden wij voor de keuze: of stoppen of groeien. Wij kozen voor het laatste en gingen snel op zoek naar een grotere locatie.

B&B 2.0

Al snel vonden wij een geschikt pand, waar nog van alles aan moest gebeuren: van de paardenstallen moesten 5 slaapkamers gemaakt worden. En dat in slechts 3,5 maanden en met een klein budget. We hebben alles uit de kast gehaald en alles gegeven. Het lukte wonder boven wonder om ons nieuwe project binnen de tijdslimiet klaar te krijgen.

Onze dochter Sanne is inmiddels moeder geworden van een prachtig en vooral heel lief jongetje, van alweer bijna 4 jaar. Dit jaar studeert zij af met de studie rechten aan de universiteit van Sevilla. Sanne heeft haar draai helemaal gevonden. Al was dit zeker in de eerste jaren niet makkelijk. Ook zij heeft moeten knokken om in dit deel van de wereld haar plekje te vinden.

Monique is in hart en nieren de B&B. Het zorgen voor de gasten, organiseren en regelen zit in haar genen. Zij is helemaal in haar element als onze tafel vol zit met mensen. Haar grootste passie is het koken voor onze gasten wat zij dan ook met volle overgave doet.

Ikzelf heb ook met passie aan ons uiteindelijke succes meegewerkt, maar het ondernemertje in mij werd onrustig. De B&B stond op poten en alles draaide als een geoliede machine. Dus werd het tijd om weer eens iets anders op poten te zetten. Samen met mijn compagnon Mano en zijn vrouw Inma hebben wij een bistro, middenin Sevilla opgestart.

Bistro

Wij zijn van mening dat er veel dingen anders moeten in de horeca van Sevilla. Denk aan schone toiletten, vriendelijke bediening , Engels én Nederlandse kennis.. dit zijn zomaar drie dingen die wij heel belangrijk vinden, maar hier in Sevilla zeldzaam zijn. Al onze producten zijn uit eigen keuken en vers. Op onze kaart vind je natuurlijk de Nederlandse tapas zoals frikadel of kroket maar ook de Spaanse keuken is aanwezig.  Zo hebben wij ook ¨carillada¨ varkenswangetjes op de kaart. Verder is onze bistro een ontmoetingsplek voor alle nationaliteiten die van 'eerlijk' eten houden.

Met trots mag ik zeggen dat ook lokale mensen ons weten te vinden.

Met vriendelijke groet,
Maarten en Monique

Deel dit artikel