In de uitzending van 9 maart 2021 zien we de grootse plannen van Familie Wesseloo. In Busot in Spanje hebben ze een kavel gekocht dat de perfecte locatie is voor een flink vakantiepark. De visitekaartjes met medio 2017 open liggen nog steeds in de kast..Maar Ton en Birgitta geven niet op: het gedroomde Campervilla gaat er ooit komen. Inmiddels is er een plan B om wat inkomsten te krijgen. Hoe gaat het nu verder?     

Update Familie Wesseloo - Busot

Wij zijn nog steeds heel gelukkig en vinden het leven hier heerlijk: de cultuur, het eten, de omgeving, de mensen en het klimaat.. te veel om op te noemen! We hebben nog steeds geen spijt dat we deze stap genomen hebben, ondanks de trage en bureaucratische manier van licenties afgeven.

blockquote
in Nederland leeft men om te werken, hier werk je om te leven
Brigitta

Wachten op goedkeuring

We wachten nog steeds op de goedkeuring van de ‘waterhuishouding’, maar dit is dan ook een heel belangrijk onderwerp. Heel veel Spanjaarden weten zich nog de ramp te herinneren die zich in een ander gebied in Spanje (tientallen jaren terug) heeft afgespeeld, waar er heel veel doden zijn gevallen, doordat een camping is ondergelopen. Ze willen dus absoluut geen risico lopen dat dit nog eens gebeurt. Daar kunnen we alleen maar begrip voor hebben.

Het laatste voorstel dat er nu ligt is al besproken met de verantwoordelijke instantie, dus we verwachten hier wel een akkoord op. Maar ja, wanneer dat is dat weten we niet. Dat weet eigenlijk niemand. We blijven er achteraan bellen en in de tussentijd vermaken we ons wel. 

Finca

In de tussentijd zijn we druk met de Finca. We willen daar komende zomer gaan wonen, maar er moet nog veel gebeuren. Plan B is om daar camperplekken te creëren. We hebben al wel akkoord van de gemeente, maar ook daar zullen we weer een soortgelijk proces als met Campervilla moeten doorlopen bij de provincie...

Daar zitten we nu (nog) niet op te wachten. We zouden al wel ‘gasten’ kunnen ontvangen, zij het niet op een ‘bezoek’ basis, waarbij we kleinschalig mensen kunnen laten ‘parkeren’. Daar gaan we niet voor adverteren, maar mensen kunnen ons bereiken via onze website. Tegen een kleine vergoeding kunnen we dan gasten een veilige overnachtingsplek bieden met een fantastisch uitzicht. 

El Campello

En dan hebben we recentelijk ook nog een flat in El Campello aangeschaft. Daar zijn we lekker aan het schoonmaken en opknappen, zodat ook die locatie binnenkort verhuurd kan gaan worden. We hopen dat we daar wat inkomsten uit kunnen genereren. Het is een flat met drie slaapkamers en een heerlijk balkon in de hoofdstraat, hemelsbreed op 100 meter van het zandstrand.

Zelf hebben we er al een paar keer geslapen en nu de restaurants langzamerhand weer open gaan is het daar heerlijk vertoeven, zeker ook vanwege het contrast straks met de superstille Finca. 

Dus we zijn wel aardig bezig, maar helaas niet met de camping. We hopen dat dit nog snel wat voortgang gaat brengen en dat we na de zomer daarmee verder kunnen...wordt vervolgd. 

Ton, Birgitta, Thomas en Ruben Wesseloo 

Deel dit artikel