In het café bij een biertje fantaseren studievriendinnen Floor en Gerrieke over het runnen van hun eigen camping. Op een dag voegen zij de daad bij het woord. Houden ze de camping nog draaiende?

(Bekijk hier de uitzending van Floor en Gerrieke)

Twee jaar geleden vonden we ons stekje in Bukovina. Verlaten, vervallen en levenloos lag het erbij. Maar tussen onze oogharen door zagen we er een fijn paradijsje in, gelegen op een prachtige plek in de glooiende heuvels aan de voet van het Reuzengebergte. Twee jaar lang sloopten we, snoeiden we, bouwden we, schilderden we en knutselden we. Afgelopen zomer was de camping volmaakt. Alle gekke dingen die we ooit bedacht hadden – een klimmuur, een pizzaoven, kampvuurplekjes, een waterspeelplaats, barretje en een touwenparcours – hebben we gemaakt. De camping is vol, de mensen blij! Voor ons wordt het tijd voor een nieuw avontuur....

Nieuwe plannen

Er is geen leukere baan in de wereld dan campingbaas zijn. Na twee jaar mijmeren, plannetjes maken en oneindig veel klussen willen we niks anders meer dan op een mooi terreintje tussen de hertjes wonen. Kampvuurtjes, bosspellen, avonturentochten, wijntjes bij zonsondergang, wij zijn kampeerbazen in hart en nieren. Na twee jaar in een Boheems dorp op 900 kilometer van Utrecht te hebben gewoond, willen we alleen ook wel weer graag in de buurt van onze liefjes en vrienden wonen. Dus wat gaan we doen? We beginnen een klein, mooi en fijn kampeerterreintje in Nederland!

Kampeerterrein in Nederland

In Tsjechië waren we dikke matties met de burgemeester en was alles mogelijk; in Nederland moeten we eerst 38 loketten langs en 26 vergunningen aanvragen voor we mogen snoeien, maaien en bouwen. Maar er zit iets in de pijpleiding! Aan de rand van een allemachtig prachtig en reusachtig natuurgebied in het midden van het land hebben wij wederom een onontgonnen pareltje gevonden. Kleinschalig en natuurlijk, maar ook sfeervol, uniek en gezellig, zoals in Bukovina.

Unieke kampeerervaringen

Op dit moment zijn we dus keihard plannetjes aan het schrijven en vergunningen aan het regelen, om vanaf deze winter weer los te kunnen gaan met fietstochten bedenken, wandelroutes uitstippelen, speurtochten uitzetten en Grote Gevaarlijke Bosspellen ontwikkelen. Behalve de bekende ingrediënten van onze kampeersensatie zwijmelen we ook weg bij nieuwe dromen: slapen in je zelfgebouwde hut, een theaterweek voor jongeren, yoga op de hei, een wielertocht naar ons kampeerterrein, een diner uit het bos, een nachtje overleven in het wild, creatieve workshops of een akoestisch ochtendconcertje.

Zwoegen, ploegen en nagenieten bij het kampvuur

 In Tsjechië zijn wij vindingrijke klussers geworden en hebben we van alles geleerd op het gebied van kolossale, bijzondere apparaten uit het voormalig Oostblok. In Nederland gaan we wederom nieuwe vaardigheden kweken. Ditmaal gaan we van noobies in experts veranderen als het gaat om bosbouw, grasveldjes aanleggen, duurzame oplossingen voor kampeerfaciliteiten en het onderhouden van een wild en natuurlijk terrein. Wil je live volgen hoe dit Ik Vertrek-avontuur in Nederland ons afgaat? Kom dan helpen! Na een dagje bikkelen en zwoegen vertellen we je bij een knisperend vuurtje en dampend kopje glühwein graag alles over onze avonturen in het wilde Nederlandse woud.

Deel dit artikel