(Bekijk hier de uitzending van Frans en Marcha)

We gaan investeren in nieuwe Hollandse fietsen en wij moesten ook al een deel van de fietsen vervangen omdat ze echt niet meer veilig waren (de kinderfietsen en de mountainbikes). Ook hebben we inmiddels plannen om het terrein zelf verder te ontwikkelen en er een ‘outdoor sport evenementenpark’ van te maken met klimmuur, loopbrug en veel teambuilding activiteiten. Een goede fietskaart hebben we na lang  zoeken nog steeds niet gevonden dus ontwikkelen we er zelf eentje met alle fietsroutes erop die mogelijk zijn in de buurt.

Met de kinderen gaat het boven verwachting goed!

Kenny gaat inmiddels met plezier naar de middelbare school en ook de meiden zijn al helemaal ingeburgerd. Megan heeft al heel wat verjaardagspartijtjes gehad en ook haar eigen partijtje hebben we uitgebreid gevierd bij Bicilandia.  We hebben van de zomer al meerdere partijtjes gehad van kinderen uit Ayamonte. Dus ook in het dorp raken we langzamerhand beter bekend. Amy heeft zich deze zomer bewezen als een zeer animator en ze heeft ook al een oppasbaantje. De kinderen zitten allemaal op een sport; Megan zit op turnen en Kenny en Amy zeilen op zaterdag en zondag en door de weeks doen zij aan martial arts.

Maar vooral  de ontwikkeling van de kinderen deze periode op alle vlakken heeft ons versteld doen staan. Deze levenservaring  is op geen school of instituut te leren en zullen daar de rest van hun leven voordeel van hebben. Wij blijven het hele jaar open, alleen in met de feestdagen zijn we een maand dicht. Veel bedrijven hier zijn al dicht en ook de laatste hotels sluiten 31 oktober hun deuren voor 4 tot 6 maanden. We hebben deze zomer veel vragen gehad van de appartement houders of we open blijven zodat er wat te doen is als zij hier in de weekenden komen.

We organiseren daarom ook vanaf 8 november elk weekend een activiteit. Ook doen we mee aan de landelijke fietsdag 2 november en hebben een stand in Ayamonte. We hopen dan nog meer de mensen uit Ayamonte te kunnen bereiken zodat ook zij de weekenden naar ons toe komen. Ook de samenwerking met onze Spaanse partners is goed bevallen en we gaan samen verder.Na een heel druk jaar kijken we wel uit naar onze vakantie met de feestdagen, even tijd voor elkaar. Het buitenleven bevalt ons allemaal erg goed en we hebben dan ook geen moment spijt gehad van ons vertrek.

En tenslotte:

De afgelopen periode hebben wij heel veel mooie en bijzondere mensen ontmoet die ons soms ontroerde, soms deden schaterlachen en vooral veel dierbare herinneringen hebben gegeven maar  vooral veel nieuwe energie gaven om door te gaan en het gevoel hebben gegeven dat wij hier thuis zijn gekomen.

Wij kijken met veel plezier terug aan de samenwerking met de teamleden van SNP Media en de freelancers. Het heeft natuurlijk nog een extra dimensie aan het hele avontuur gegeven.

Daarvoor onze dank.

Frans, Marcha, Kenny, Amy en Megan.

Deel dit artikel