Hellen werkt als interimmanager en George werkt in de gevangenis. Beiden hebben veel plezier in hun werk, maar toch besluiten ze alles achter te laten om een nieuw leven op te bouwen in Hongarije.

(Bekijk hier de uitzending van George en Hellen Streur)

Vanaf de terrassen van de accommodaties en vanuit schuiltenten op ons park maken gasten de mooiste foto’s van de wielewaal, de hop, bijeneter en zelfs de draaihals, kleine klapekster, de blonde tapuit en de syrische bonte specht. Voor ons werd het een logische overgang van de vissen naar de vogels.

George heeft zich ontpopt tot een uitstekende gids en maakt regelmatig in de omgeving trips met gasten, waaronder boottochten over het Tiszameer en in het natuurreservaat Hortobagy. Hij gaat niet meer zonder verrekijker en eigen fotocamera de deur uit.

Hellen is met name op het park aanwezig. Daar regelt ze de organisatorische kant. Zo heeft ze volledige arrangementen samengesteld in samenwerking met een aantal gidsen. Ze verzorgt met veel plezier de uitgebreide beestenboel. De dieren voelen zicht duidelijk thuis omdat ze regelmatig jonkies hebben. Leo en Benji hebben inmiddels versterking gekregen van Guus en Robbie, een mooi kwartet!

Alle accommodaties zoals we die gepland hadden zijn af en vanaf dit jaar zijn de kampeerplaatsen in gebruik.  Meer accommodaties gaan er niet komen. We willen Puszta Eldorado kleinschalig houden. We werken nu aan het park om deze nog vogel vriendelijker te maken en zullen dit jaar starten met het bouwen van schuilhutten waaruit onze gasten de mooiste vogels kunnen observeren en fotograferen.

Bij Zoover hebben we een gouden award gewonnen met daarbij de titel ‘Beste vakantiepark van Hongarije’.  En dat binnen twee jaar, hier zijn we dan ook super trots op! Het leven in Hongarije bevalt ons uitstekend.  We lopen wel eens tegen een cultuurverschil aan al  kunnen we daar in het algemeen prima mee leven. Nederland missen we niet, buiten de frikandel speciaal en de stroopwafels.

De contacten met familie en vrienden zijn eigenlijk beter geworden. Deze komen regelmatig en zijn dan een week hier waardoor we samen veel meer kwaliteit momenten hebben. Hongaars blijft een lastige taal. We verstaan het steeds beter maar uitspreken blijft lastig. De buren blijven ons verwennen  met  groenten en fruit  uit eigen tuin en zelf gemaakt gebak.

Het leven hier doet ons goed. Dat is ook wel te zien, we zijn heel wat kilootjes afgevallen en we stralen.

Puszta Eldorado is ons thuis!

Groeten van George en Hellen Streur

Deel dit artikel