Paul en Hélène besluiten het roer om te gooien en op Curaçao opnieuw te beginnen. Op Curaçao willen ze het eerste resort op het eiland bouwen, gericht op nudisten. Helaas heeft het huwelijk tussen Hélène en Paul niet standgehouden, wat een enorme impact op het hele gezin heeft gehad. Na de scheiding van 2 jaar geleden is Hélène haar eigen horecabedrijfje begonnen.

(Bekijk hier de uitzending van Paul en Hélène)

Dat bedrijfje heb ik inmiddels overgegeven aan iemand anders. Het werd me teveel. Zeven dagen per week lange dagen en niet de financiële middelen hebben om ervan te maken wat ik voor ogen had.

Ik heb voor verschillende lokale tour operators gewerkt als Duits- en Engelstalige gids. Het toeren met toeristen over het eiland is één van de leukste dingen die ik me kan bedenken. Het is zo leuk om de liefde en kennis voor het eiland over te brengen op mensen die het eiland soms maar 1 dag bezoeken (cruise toeristen bijvoorbeeld).

Op het moment ben ik serieus bezig mijn eigen private tours op te zetten. Kleine groepjes van max. 6 personen en dan de mooiste en niet voor de hand liggende plekjes laten zien, waardoor het gidsen nog leuker wordt door de persoonlijke benadering. Ik ga ook op dezelfde manier wandel- en boottripjes aanbieden en heb er echt heel veel plezier in.

Het leven op Curaçao bevalt me ondanks de nodige strubbelingen nog steeds heel goed, ik ben sinds ik hier woon nooit meer in Nederland geweest. Gelukkig komt Max 1x per jaar met vakantie naar Curaçao en woont Sam hier ook nog steeds.

Het contact met Paul is ook in rustiger vaarwater gekomen wat ons allemaal ten goede komt.

Groetjes van Hélène

Deel dit artikel