Het verhaal van Henk en Carolien, twee fervente carnavalsvierders die hun leven in Nederland opgeven om tussen de bloeiende flora en fauna van Costa Rica een bed en breakfast te beginnen.

(Bekijk hier de uitzending van Henk en Carolien)

We hebben hoge ups en diepe downs gehad, maar zijn trots op wat we bereikt hebben! We kunnen gelukkig prima samenwerken, je zit ten slotte dag en nacht bij elkaar op de lip en we kunnen goed rondkomen van de inkomsten uit het hotel. We zouden best nog kunnen groeien, maar daar hebben we niet zo’n behoefte aan, het is goed zo.

Naast het werk hebben we, omdat we kleinschalig gebleven zijn, tijd om met onze gasten te genieten van hetgeen waar we voor gekomen zijn, de natuur! Het aantal planten, vogels en andere dieren die we hier hebben, maakt ons plekje uniek! We vinden het leuk om de gasten er op te wijzen en er over te vertellen. Ik (Carolien) geef rondleidingen door de tuin en vertel over alles wat groeit en leeft op ons eilandje. Je word hier gewekt door brulapen en er zijn altijd luiaards, leguanen en gekleurde gifkikkertjes te zien! De vogellijst van soorten die hier gezien zijn gaat over de 200!

We hebben amandelbomen in de tuin, die sinds kort zelfs door de zeldzame groene ara’s ontdekt zijn! We blijven ook plannen houden om het hier nog mooier en leuker te maken. We hebben een vijf-persoons tent waarvoor nog een platform moet komen en we willen een soort kas bouwen om planten en groenten te gaan verbouwen. We hebben een motorboot aangeschaft voor tochtjes over onze rivier en misschien bouwen we er toch nog een huisje bij om familie, vrienden of hulp in onder te kunnen brengen.

Toch staat het hotel te koop. Net als acht jaar geleden, twijfelen we ook nu over terug naar Europa gaan of hier blijven. Het missen van uitjes en feestjes met familie en vrienden en carnaval en kermis in Groesbeek, maakt dat we denken aan een leven in bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk. Tot de tijd dat er een koper voor de deur staat, blijven we echter met plezier werken zoals we nu doen! Het aantal gasten groeit ook nog steeds. We hebben voornamelijk Nederlandse gasten, mede dankzij de bekendheid die we kregen door ‘Ik Vertrek’.

Een aparte leuke tijd, was in de weken dat er hier Amerikaanse beroemdheden verbleven. Ze waren in ons gebied voor tv-opnamen en zo hebben we de acteur Baldwin hier gehad en o.a. het stel van MTV, Heidi Montag en Spencer Prat!

Het moeilijke van leven in de jungle is de eeuwige strijd tegen het vocht, de termieten, muggen en andere beestjes en het stress hebben van bomen die omvallen, de rivier die op z’n tijd stijgt of een aardbeving die je even laat schrikken. En in dit soort landen moet je veel geduld hebben met papierwerk en afspraken. Je staat nogal eens in de rij bij een bank of andere instantie.

Costa Ricanen (“Tico’s”) zijn wel heel behulpzaam en nemen je zoals je bent. We hebben hier leren leven met de dag en we hopen dat onze gasten, net als wij, voorlopig ook blijven genieten van het groen, de dieren en de temperatuur!

Bienvenido, WELKOM op Heliconia Island! PURA VIDA!

Henk & Carolien Peters-Duinhoven

Deel dit artikel