Begin 2022 zien we Dick en Vanessa die met hun drie jonge kinderen een nieuw leven in de Algarve in Portugal willen beginnen. Ze hebben een vrijstaand pand gekocht dat zij tot surfguesthouse willen verbouwen. Na de nodige tegenslagen te hebben overwonnen kon het avontuur nu beginnen. Hoe gaat het bijna een jaar later met de familie? 

Update familie Severs - Aljezur 

Het is nu iets meer dan een jaar na de laatste opnames van Ik Vertrek. Sinds de uitzending hebben we nog behoorlijk veel geklust in het huis en in de tuin en we zijn heel tevreden met het resultaat. We hebben er nu een heel eerste seizoen opzitten (we hebben 23 november de laatste gasten uitgezwaaid). 

Van idee naar resultaat


Sinds maart hebben we veel gasten gehad en we zijn blij dat ze allemaal erg genieten van dit deel van Portugal en van de lodge. In het begin was het best spannend om te zien of het idee dat in ons hoofd is ontstaan en dat we hebben uitgewerkt ook echt aanslaat bij andere mensen. 

Het is leuk dat onze gasten tot nu toe een internationaal gezelschap blijkt te zijn; veel mensen uit allerlei Europese landen, maar ook uit de Verenigde Staten en zelfs Argentinië. Iedereen geniet hier van de natuur, het strand, het surfen, de wandelingen, de Portugese cultuur en andere activiteiten die wij hier kunnen regelen. Maar ook wordt er ontzettend veel gezwommen en ontspannen in onze (inmiddels groene) tuin en ook onze dinner nights zijn een groot succes!Genieten van ons leven

Naast het harde werken in de lodge genieten wij ook met volle teugen van het leven met ons gezin in Portugal. De kinderen spreken inmiddels echt vloeiend Portugees en elk weekend is er wel weer een ander kinderfeestje waar je hier met het hele gezin voor wordt uitgenodigd. Erg leuk en heel goed voor de integratie en ook ons Portugees gaat goed vooruit.Mette is sinds kort lid geworden van de lokale surfclub. Het is heerlijk om te zien hoe ze geniet en hoe het hele dorp samenkomt op het strand om de kinderen aan te moedigen tijdens de surfwedstrijden. Lars gaat na de zomer naar groep 3 en heeft veel vriendjes en geniet erg van de vele reptielen en diertjes die hij hier tegen komt in de natuur. Ole spreek inmiddels net zo goed Portugees als Nederlands en is heel happy hier in Aljezur. 

⇒ uitzending1 januari 2022 terugkijken

Update 1-1-2022

IV-ansicht-Servers.jpg
 
IV-ansicht-Servers.jpg

Inmiddels is het vijf weken geleden dat de laatste Ik Vertrek opnames zijn gemaakt. In de weken erop hebben we keihard doorgewerkt om onze B&B helemaal af te maken. Nu, in het nieuwe jaar, kunnen we ons eindelijk gaan focussen op het werk waar we echt voor gekomen zijn; onze gasten laten meegenieten van dit prachtige stukje Portugal, het heerlijke eten en vooral surfen. 

blockquote
Wat een prachtig avontuur en wat hebben wij doorgewerkt
 

Op dit moment zijn we best een beetje moe van alle verbouwperikelen en de deadlines waar we naartoe gewerkt hebben. Het is fijn om ook weer tijd voor de kinderen te hebben tijdens de kerstvakantie. Niettemin hebben we deze weken ook al meerdere kamers bezet door gasten.

Het leven in Portugal

Het Portugese leven bevalt ons nog steeds heel goed. We raken meer en meer vertrouwd met de taal, de mensen om ons heen, de rust en de overweldigende natuur. Dat laatste maakt het helemaal af. De kinderen zijn helemaal gewend op school en beginnen ineens vloeiend Portugees te spreken. Dat is heel leuk om te horen en maakt ons erg trots. Het geeft hen ook veel zelfvertrouwen en je ziet dat ze daardoor weer makkelijker vriendjes en vriendinnetjes maken.

Ook zijn ze altijd buiten aan het spelen, tot en met december vaak in korte broek. We gaan veel met ze naar een van de stranden hier of we maken een mooie wandeling in de natuur.

Dit jaar zijn we echt enorm vooruitgegaan met het surfen. We zijn waarschijnlijk nog steeds beginners hier, maar wat een verschil met januari vorig jaar. En het allerbelangrijkste is dat we er zoveel lol in hebben en er zeker een paar keer per week tijd voor kunnen vrijmaken.

Deel dit artikel