In de uitzending van zaterdag 1 januari 2022 zien we Dick en Vanessa die met hun drie jonge kinderen een nieuw leven in de Algarve in Portugal beginnen. Hier hebben zij een vrijstaand pand gekocht dat zij tot surfguesthouse willen verbouwen. Na bijna een jaar uit een koffer te hebben geleefd en de nodige tegenslagen te hebben overwonnen kan het avontuur nu beginnen...  

Update familie Severs - Aljezur

Inmiddels is het vijf weken geleden dat de laatste Ik Vertrek opnames zijn gemaakt. In de weken erop hebben we keihard doorgewerkt om onze B&B helemaal af te maken. Nu, in het nieuwe jaar, kunnen we ons eindelijk gaan focussen op het werk waar we echt voor gekomen zijn; onze gasten laten meegenieten van dit prachtige stukje Portugal, het heerlijke eten en vooral surfen. 

blockquote
Wat een prachtig avontuur en wat hebben wij doorgewerkt
 

Op dit moment zijn we best een beetje moe van alle verbouwperikelen en de deadlines waar we naartoe gewerkt hebben. Het is fijn om ook weer tijd voor de kinderen te hebben tijdens de kerstvakantie. Niettemin hebben we deze weken ook al meerdere kamers bezet door gasten.

Het leven in Portugal

Het Portugese leven bevalt ons nog steeds heel goed. We raken meer en meer vertrouwd met de taal, de mensen om ons heen, de rust en de overweldigende natuur. Dat laatste maakt het helemaal af. De kinderen zijn helemaal gewend op school en beginnen ineens vloeiend Portugees te spreken. Dat is heel leuk om te horen en maakt ons erg trots. Het geeft hen ook veel zelfvertrouwen en je ziet dat ze daardoor weer makkelijker vriendjes en vriendinnetjes maken.

Ook zijn ze altijd buiten aan het spelen, tot en met december vaak in korte broek. We gaan veel met ze naar een van de stranden hier of we maken een mooie wandeling in de natuur.

Dit jaar zijn we echt enorm vooruitgegaan met het surfen. We zijn waarschijnlijk nog steeds beginners hier, maar wat een verschil met januari vorig jaar. En het allerbelangrijkste is dat we er zoveel lol in hebben en er zeker een paar keer per week tijd voor kunnen vrijmaken.

Deel dit artikel