Het Italië avontuur van Marleen en Jeroen zien we op 23 februari 2023. In 2012 verruilen Jeroen en Marleen alle luxe in Nederland voor hun Italiaanse droom.
 Ze kopen een oud landhuis in Le Marche en openen na een gigantische verbouwing met veel succes hun onderneming.

Totdat het noodlot in 2016 toeslaat. Hevige aardbevingen maken hun huis onbewoonbaar en maken een einde aan hun ondernemning. Hoe is het anno 202 met hun Italiaanse droom?

Update Marleen en Jeroen - de heropening  

Inmiddels is de heropening van onze agriturismo met onze nieuwe naam alweer ruim een half jaar geleden. In augustus en september hebben we goed vol gezeten met meteen een mooie internationale mix aan gasten, eigenlijk zonder promotie. Dat was een veelbelovende start. De transformatie van het hele complex is bijzonder goed ontvangen en gewaardeerd. 

Sinds de heropening hebben we veel meer Italiaanse gasten mogen ontvangen dan voorheen. In de zomer lijken de Italiaanse toeristen steeds vaker voor rustiger gelegen accommodaties in het binnenland te kiezen. Ook in oktober en rond oud en nieuw hebben we Italiaanse gasten gehad. 

Up en running

Het was na zes jaar zonder gasten best even wennen om weer up en running te zijn, maar het is ons uitstekend bevallen. Het blijft ontzettend leuk om zoveel verschillende en interessante mensen te ontmoeten en te laten genieten van deze mooie plek in Le Marche. 

De afgelopen maanden hebben we de nodige punten op de i gezet in en rond de accommodatie. We hebben de buitenkeuken afgemaakt, de buitenruimtes verder ingericht, de tuin afgemaakt, oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd, binnen nog wat details geregeld en mooie hokken gemaakt voor onze vier honden. 

Onze andere activiteiten

De werkplaats van ons nieuwe bedrijf in interior design en meubelmakerij is inmiddels volledig verplaatst naar een grote werkplaats in het dorp en verder ingericht met diverse professionele machines. Zo gaat Jeroen nu dus iedere dag weer naar ‘zijn werk’. Marleen ontwerpt met name vanuit het kantoor aan huis, maar landt ook af en toe in de kantoorruimte in de werkplaats.

Marleen geeft nu ook online advies aan klanten die advies willen voor kleur, stijl of één of meer ruimtes willen inrichten. En ze is begonnen met de ontwikkeling van een eigen meubelontwerp. Een heel ander ritme dus dan hiervoor toen alles 24/7 samen en in en rond huis plaatsvond. 

Qua ontwerp en meubelmakerij business (in opbouw) hebben we een aantal leuke nieuwe projecten onder handen voor met name lokale particuliere klanten. Ondertussen hebben we hard gewerkt aan de websites en kunnen we nu starten met echte promotie en verkoop. 

Rust?

Van het twee-jarige verbouwproject zijn we non-stop doorgerold naar de heropening en gasten, de verhuizing van de werkplaats en de verdere ontwikkeling van onze ontwerp-, houtbewerking- en tassenactiviteiten. Van vakantie of veel rust is dan ook nog geen sprake geweest, maar het zit ook wel in de aard van ons allebei dat we altijd bezig zijn en vol plannen zitten. 

blockquote
we kijken terug met veel voldoening op dit avontuur
 

Het leven is wel weer iets genormaliseerd, met wat meer vrije tijd met name ‘s avond en in de weekenden. Van die momenten genieten we samen, met onze dieren en onze vrienden op deze prachtige plek die ons in alle opzichten blijft boeien en verrassen!

ansicht-2020-Jeroen-Marleen.jpeg
Jeroen en Marleen 2020
ansicht-2020-Jeroen-Marleen.jpeg
clock update 8 okt 2020, 13:01
Aardbevingen

In augustus en oktober 2016 en daarna in januari 2017 zijn er aardbevingen in Italië geweest. De eerste beving maakte ons huis en de woning die we net gekocht hadden als extra uitbreiding onbewoonbaar. Daarna zijn we meteen dichtgegaan. En dat zijn we helaas nog steeds.

Maar… We zijn net gestart met de sloop van ons eigen huis en hebben meteen ook de ruïne achter ons huis gesloopt. Voor ons is dit een hele grote stap. Na vier jaar in een vakantieappartement te hebben gewoond kijken we enorm uit naar het wonen in een “eigen huis” met meer ruimte.

Er is een begin gemaakt met de fundering. Daarna wordt ons nieuwe huis gebouwd. Dit is een houten huis dat in oude Marchiaanse stijl wordt afgewerkt. De bouw ervan zal naar verwachting ongeveer vijf maanden duren. In de tussentijd zijn we ook gestart met het tuinproject. Zo zijn we de gehele tuin, vanaf het zwembad beneden tot het terras achter de appartementen boven, aan het vernieuwen. Hier komt onder andere een buitenfitnessgedeelte als nieuw element. Verder gaan we de buitenkeuken voor de gasten slopen en een nieuwe keuken plaatsen. 

Op het land naast ons huis gaan we drie nieuwe extra appartementen bouwen. En voor mijn nieuwe hobby die ik na de aardbeving ben gestart, bouwen we een grote(re) werkplaats. Ik ben namelijk begonnen met houtbewerking. Als afsluiting gaan we nog een klein restaurantje neerzetten voor gasten.

Bouwen aan onze toekomst

We hebben de laatste jaren een olijfgaard aangelegd en het afgelopen jaar zijn we gestart met het kweken van Paulowniabomen. Dit is een snelgroeiende harde houtsoort die goed is voor het milieu en waar we na vijf jaar groei en bloei houten meubels van kunnen gaan maken. Naast dat ik meubels ben gaan maken is Marleen gestart met de studie Interior Architecture & Design aan een Engelse universiteit. Deze studie doet ze online en na vier jaar studeren verwacht ze over een jaar haar Bachelordiploma te hebben. Een pittige kluif! Ik, Jeroen, kijk er steeds met respect naar hoe zij dat allemaal doet! Daarnaast zijn we in de tassen en accessoires gestapt bij een Italiaanse ontwerper uit Sarnano. Nadat we gevraagd zijn om te helpen bij de export naar Nederland en België zijn we inmiddels ingestapt bij dit bedrijf. Hier werken we niet dagelijks, maar zijn we op de achtergrond actief.

Na de aardbevingen in Italië hebben we zes honden “gered”. We hebben een nest met puppy’s opgevangen. De honden komen van een hondenras dat veel wordt ingezet om de schapen te hoeden in deze streek. Het zijn hele lieve en mooie beesten. Uiteindelijk hebben we er drie zelf gehouden en hebben we de andere drie bij vrienden ondergebracht. Daar zijn we heel blij mee. 

We zijn in 2018 in Perugia getrouwd! Een prachtig moment wat we nooit zullen vergeten. We voelen ons helemaal ingeburgerd in het dorp en hebben veel Italiaanse vrienden. We missen Nederland niet, al blijven we het een fijn land vinden. Het voordeel is dat we, als echte Nederlanders natuurlijk voor Nederland zijn in de sport, maar we hebben altijd een tweede land om te steunen als Nederland uitgeschakeld is of niet mee mag doen. Voorlopig zijn we gericht op onze nieuwe plannen hier in Gualdo. We denken dan ook voorlopig nog op deze plek te blijven wonen en te genieten van al het moois en lekkers uit Le Marche.

Cari saluti di Gualdo, Italia,

Jeroen & Marleen

⇒ Bekijk hier de uitzending van Jeroen en Marleen uit 2014 terug

Update 29-7-2016

IV-_hoegaathet-Marleen-Jeroen-2016.jpg
Update 29-7-2016
IV-_hoegaathet-Marleen-Jeroen-2016.jpg

Ons concept krijgt steeds duidelijker vorm! We werken wel hard (er is eigenlijk geen dag dat we niets doen), maar in ons eigen ritme en in deze omgeving voelt dat toch heel anders dan in Nederland. Inmiddels draaien we ons 3e seizoen. In ons dorp Gualdo zijn er de afgelopen 2 jaar twee horeca gelegenheden bijgekomen en daarnaast zijn we lid geworden van de lokale slowfood vereniging. Dit heeft ons allemaal enorm geholpen om echt in contact te komen met dorpsgenoten en zo gaandeweg zijn we lokaal steeds meer geïntegreerd geraakt. We hebben hier nu veel Italiaanse vrienden en kennissen en worden steeds vaker uitgenodigd door hen.

Daarom besloten we dit jaar om Villa NuMoViv (Nuovo Modo di Vivere ) een paar dagen dicht te zetten en een mooi tuinfeest voor hen te organiseren (een 'apericena', d.w.z. een diner dat bestaat uit kleinere hapjes en vroeger begint dat het normale diner). Dat feest heeft afgelopen donderdag plaats gevonden en was echt super!

Vrienden van ons (Nederlands/Portugees) met een mooie biologische boerderij en dito restaurant verzorgden de catering. Zij bereiden heerlijke gerechten op basis van lokale producten met een internationale twist en deden dat donderdagavond (21 juli) vanuit 1 van onze appartementen. We hadden mooie wijn ingekocht en ons terras ingericht met sta tafels etc. We hadden 50 man uitgenodigd en ze zijn vrijwel allemaal geweest en we hebben met z’n allen enorm genoten van een heerlijke avond.

Ze hebben ons enorm verwend met prachtige cadeaus, vaak per groep georganiseerd. Het grootste compliment dat we kregen is dat ze ons echt als 1 van hen zien! Daar zijn we super trots op en maakt het leven hier ook alleen nog maar leuker…

Saluti,  Jeroen en Marleen

Bekijk hier de uitzending van Jeroen en Marleen uit 2015 terug

Update uitzending 4-7-2015
 

IV_4-7-2015-jeroen_marleen.jpg
Jeroen en Marleen
IV_4-7-2015-jeroen_marleen.jpg

Eigenlijk worden we alleen maar enthousiaster over onze keuze. We ontdekken hier steeds meer bijzonder dingen, met name op culinair gebied en qua natuur. En steeds meer mensen met ons. We hebben leuke reacties ontvangen en draaien lekker, zowel met de Villa als met onze andere activiteiten. Ons concept Nuovo Modo di Vivere krijgt steeds duidelijker vorm!

We werken wel hard (er is eigenlijk geen dag dat we niets doen), maar in ons eigen ritme en in deze omgeving voelt dat toch heel anders dan in Nederland.
In het dorp raken we steeds meer geïntegreerd. De leuke nieuwe bar in Gualdo (op loopafstand) helpt daar enorm bij. De bar en de barman/vrouw hebben een belangrijke (sociale) rol in de dorpen en dat helpt dus bij contacten, informatie etc. We zetten ons inmiddels ook in voor het terugbrengen van de speciale jaarlijkse (internationale) kaasmarkt in Gualdo.

Sanjay komt hier iedere vakantie met plezier naar toe en daarnaast is Jeroen zeer regelmatig in Nederland, dus met elkaar hebben we eigenlijk veel meer quality time dan toen we in Nederland woonden. De kitties zijn inmiddels 2 jaar, hebben hier een top leven en horen er helemaal bij. 

Een aantal maanden geleden hebben we extra land aangekocht om een mini agriturismo te kunnen worden. Dat biedt toch een aantal voordelen t.o.v. hoe we nu de appartementen verhuren, maar is wel weer een heel proces. We werken ook nog steeds hard aan verbeteringen aan het pand, de tuin en de faciliteiten. Op het moment van onze uitzending was er al heel veel gebeurd t.o.v. de laatste opnames, maar nu herken je bijna helemaal niet meer terug!  
 

Deel dit artikel