Sinds onze uitzending in augustus 2015 is er weer heel veel gebeurd. Eind september hebben we de laatste gasten uitgezwaaid en hebben we alles klaar gemaakt voor de winter.

Onze camping ligt op bijna 1100 meter hoogte en het kan hier stevig vriezen. Het is dus heel erg belangrijk om alle leidingen goed af te tappen. Voordeel is dat we hier ook veel sneeuw hebben, zodat we in de directe omgeving al heel mooi kunnen skiën.

Twee jaar heb ik een beetje rustig aan gedaan met alle werkzaamheden. Natuurlijk moest ik eerst het vertrek van Annemiek verwerken, maar ook moest ik heel veel zaken van haar overnemen. Het kost best veel tijd en energie om het allemaal te leren.  Maar deze winter besluit ik om te gaan doen wat ik echt heel erg leuk vind en dat is het verder uitbouwen en mooi maken van de camping.

Als eerste gaat de schep de grond in om een fundering te maken voor een mini-stadion. Dit is een omheind stuk terrein, waar je kunt voetballen, maar ook tennissen, volleyballen en basketballen. Deze zomer zal daar denk ik door jong en oud veel gebruik van gemaakt worden.

Ook begint de bouw van twee geheel natuurlijke houten chalets. Uren breng ik door aan de telefoon om het precies zo te krijgen als ik in gedachten heb. Je moet aan van alles denken. Het aanrecht moet hoger, want de standaard in Frankrijk is 10 cm lager dan in Nederland. Ook de douche moet hoger, de bedden langer enzovoorts! Heerlijk, ik teken, schets en overleg en ondertussen bouw ik met de lokale aannemer het fundament. En eerlijk gezegd ben ik heel erg trots met het resultaat!! Het zijn twee schitterende chalets geworden, die op een prachtige plek op de camping staan.

In januari i2017 s de vakantiebeurs en ook daar zijn we vertegenwoordigd. Helaas kan ik daar zelf niet zijn, want ook in januari en februari is het erg druk met alle reserveringen, maar twee medewerkers vertegenwoordigen heel goed de camping. Behalve beurzen wordt de nieuwe media ook steeds belangrijker. Het is echt te merken, de telefoon rinkelt steeds minder vaak, maar de hoeveelheid e-mail neemt steeds maar toe.

De afgelopen week hebben we bezoek gehad van Google streetview. Ze hebben opnamen gemaakt en vanaf donderdag 26 mei, moet je virtueel over de camping kunnen lopen en kun je zelfs een aantal huisjes binnenlopen, waaronder de nieuwe chalets.

Met de kinderen gaat het goed. Yentl zit op een middelbare school in Cannes waar ze afgelopen week alle beroemdheden heeft gefotografeerd tijdens het festival en Félice is nog in Castellane. Ze doen goed hun best en ik ben reuze trots op ze!

Door dit alles zit ik weer beter in mijn vel en zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet! Het weer is inmiddels al heerlijk en de eerste gasten zijn  alweer present! Het echte seizoen mag voor mij beginnen. Ik heb er zin in!!

Groeten Justus

Camping Castillon de Provence

Deel dit artikel