In de uitzending van 18 december 2020 zien we hoe Laurens en Brigitte voor een derde keer emigreren. Na Frankrijk en Duitsland achter zich te hebben gelaten, gaat het stel voor een zonnig land. In Spanje voelt Brigitte zich eindelijk op haar plek en hier willen ze retreat programma’s opzetten voor groepen. Hebben ze nu dan toch hun eindbestemming bereikt?

Update Laurens en Brigitte

Na de opening, die jullie op tv konden zien, hebben we nog een paar sportieve groepen ontvangen. De aanvragen kwamen binnen, aan belangstelling geen gebrek, totdat we in een lockdown terechtkwamen. Honderd dagen opgesloten zitten op je terrein, zonder gasten, familie en vrienden is niet bevorderlijk voor het plezier hebben in je bedrijf. In Spanje waren enkel de supermarkten, tabakswinkels en apotheken open. Materialen bij een bouwmarkt halen ging niet en met de klussen die we nog konden doen waren we snel klaar.

Code Oranje

Toen Spanje in juni de grenzen weer opende, kregen we meteen weer gasten en aanmeldingen voor de retreats. Maar vanaf het moment dat Nederland code oranje aan Spanje gaf, werd alles opnieuw geannuleerd. Wel bleven er Spaanse en Franse gasten bij ons langskomen die enthousiast waren over de bijzondere plek. Alleen was dat niet de bedoeling van ons bedrijf. Verhuur vinden we te passief. Wij willen graag de retreats en sportweken voor gasten organiseren; bezig zijn met een groep, gezonde maaltijden maken en mensen laten genieten van sport. Met alle beperkingen door de opgelegde maatregelen kunnen wij dat hier niet neerzetten. 

Afscheid van La Rocca Dorada

Nadat reizen wéér onmogelijk werd gemaakt waren we er klaar mee! We hebben ons huis verkocht en zijn nu druk aan het inpakken voor de verhuizing. Samen met de honden gaan we straks op weg naar Duitsland, waar we de komende tijd zullen verblijven. We hebben alle papieren mee, maar weten niet of we tijdens de avondklok op de Franse autobaan mogen rijden. Dat wordt dus misschien slapen op een parkeerplaats.

Wij gaan op zoek naar een locatie dichterbij Nederland zodat wij voor de sport en de yogaweken beter bereikbaar zijn. Op onze Facebookpagina en website blijven we actief en houden we je op de hoogte van onze nieuwe plannen.

blockquote
We zijn dankbaar dat we op een droomplek gewoond hebben
 

Het is verdrietig dat het zo gelopen is. Niemand had kunnen bedenken dat de hele wereld gek zou worden. We zijn dankbaar dat we op een droomplek gewoond hebben. Als we op de rotsen lopen, kijken naar de roofvogels in de lucht en luisteren naar de stilte om ons heen weten we dat dit een van de mooiste plekken is.

Wordt vervolgd…Groeten, Laurens en Brigitte

Update 20-12-2020

Op facebook laat zoon Han het volgende bericht achter: Leuk al die positieve reacties!  

"Helaas is door het coronavirus alles anders gelopen dan verwacht. In Spanje is het toerisme geheel ingestort en een heel onzekere sector geworden. Onzekerheid daar valt niet op te bouwen en niet wetende wanneer het toerisme weer zal aantrekken. Na de opnames (december 2019) zijn Laurens en mijn moeder opa en oma geworden, Karlijn is in juli bevallen van een gezonde zoon en een week later ben ik ook vader geworden. Mooie momenten die helaas door de lockdown niet gedeeld kunnen worden met elkaar. Europa is klein en alles was altijd makkelijk te bereiken. Maar nu met de gesloten grenzen is de afstand groter dan je denkt..."

En Brigitte vult dit aan met: "we kwijnden weg van eenzaamheid, niemand komt naar Spanje omdat er nu weer een pcr test nodig is. We kunnen geen gasten ontvangen en zien er ook geen verandering in. De regio grenzen zijn gesloten, dus Spanjaarden kunnen nu ook niet vrij rondreizen. Wij willen graag de sportweken en retreats organiseren en willen ook de kinderen, vrienden en familie kunnen zien. Onbereikbaar zijn door alle maatregelen en niet het bedrijf kunnen draaien breekt ons op. En een bedrijf heeft wel inkomsten nodig."

Deel dit artikel