Luuk is een horecaman in hart en nieren. Maar na 16 jaar hard zwoegen is hij de druk zat en klaar met alle regeltjes die ondernemen in Nederland voor hem onmogelijk maken. Hij wil samen met zijn grote liefde Jacqueline weg uit Nederland. In de uitzending van 10 maart 2012 is te zien hoe ze vertrekken naar Duitsland om een hotel te gaan runnen in het Sauerland.

(Bekijk hier de follow-up van Luuk en Jacqueline)

Begin 2014 zijn we neer gestreken in Vries in Drenthe. Een leuke woonboerderij onder de rook van Groningen. Daar heeft Luuk diverse opdrachten gedaan in verschillende restaurants. Helaas werd Jacqueline behoorlijk ziek en werd ze opgenomen in een ziekenhuis in Assen: hier is de oorzaak van haar klachten niet gevonden en was het een beetje aanmodderen met haar gezondheid. Toch hebben we besloten om in juni een nieuwe uitdaging aan te gaan en een restaurant te openen in L'Estartit aan de Costa Brava. Vanaf het begin liep het gelijk prima, leuke gasten, veel Nederlanders en hartstikke druk!

Dit jaar hebben we een hele goede zomer gedraaid en we hadden het verdiend om een weekje rust te nemen en onze familie in Nederland te bezoeken. Eind september 2014 zijn we naar Nederland gegaan met de bedoeling om 5 oktober weer terug te zijn, om het naseizoen te draaien. Helaas liep dit anders....

Jacqueline kreeg een enorme maag- en darmbloeding en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Harderwijk, waar ze werd geopereerd. Daar werd een zeer gevaarlijke bacterie geconstateerd en heeft ze o.a. 3 weken in quarantaine gelegen.

Luuk is nog wel even terug geweest in Spanje om het restaurant af te sluiten, terras op te ruimen en kleren mee te nemen en momenteel wonen we in Ermelo, bij de vader van Jacqueline. Daar hebben we een volledige etage ter beschikking. Jacqueline moet nog regelmatig naar het ziekenhuis voor controles. Luuk werkt hier en daar voor diverse opdrachtgevers als chef-kok en de bedoeling is om 15 maart 2015 lekker een paar weken op vakantie te gaan en 1 april het restaurant in Spanje weer open te doen om weer een knallende zomer te gaan draaien; lekker in de zon, leuke gasten en een mooie plek om te wonen en te leven!!

Groeten,

Luuk en Jacqueline

Deel dit artikel