In de uitzending van 30 maart 2021 volgen we Marc en Madelon die een vervallen olijfoliemolen in Spanje willen ombouwen tot luxe boetiekhotel met zes suites en restaurant. Omdat de verbouwing flink tegenzit en hoger uitvalt dan gebudgetteerd moeten ze eerst nog wat hobbels nemen voordat ze hun droom kunnen leven. Hoe gaat het nu?

Update Marc en Madelon Finca Elements

Corona gooide roet in het eten voor de renovatie en verbouwing van onze Finca Elements. Maar 2021 lacht ons weer toe, en daar willen we jullie àlles over vertellen.

Er is al een hoop gedaan en er moet ook nog een heleboel gebeuren. Maar wij hebben er zin in. Inmiddels zijn we met meerdere mensen in overleg voor nieuwe offertes. Spannend en zeker een mooie uitdaging. We starten met de aanleg van riolering, water en elektra. En maak je borst maar nat, we beginnen ook met de aanleg van ons ecologisch zwembad. 

Ondertussen maken we er het beste van. Madelon stond afgelopen februari nog elke dag in de kou om cast en crew van de serie Oogappels te verwennen met heerlijk eten. Met af en toe dagen onder het vriespunt stond ze samen met collega Tatiana haar mannetje, maar weet ze wel waarom ze uiteindelijk naar Spanje wil emigreren. Bij Finca Elements was het in die maanden overdag namelijk boven de 20 graden. Deze maanden kookt ze in Drenthe op een filmset van NL Film.

Virtule wijn 

Als ik niet in Spanje zit om de bouw te begeleiden ben ik op pad voor opnames van nieuwe wijn documentaires. Na februari en de opnames in Duitsland en Oostenrijk staat een tweede serie van Frankrijk op de agenda. Belangrijker nog, ik maak overal afspraken om straks heerlijke wijnen in ons restaurant te serveren. De - nog -  virtuele wijnkelder begint al aardig vol te liggen. 

En tussen de bedrijven door speuren we het internet af naar mooie aanbiedingen van spullen die we in Spanje willen gebruiken om de kamers en het restaurant in te richten. Het heilige blauwe boekje van Madelon staat inmiddels vol met artikelen die te zijner tijd hun weg moeten gaan vinden naar één van de suites.

Doorgaan met verbouwen

Covid-19 zorgt lange tijd voor een turbulente tijd, maar net zoals iedereen hopen ook wij dat alles weer een beetje normaal wordt in de loop van dit jaar. Zin in weer een terrasje pakken, lekker uit eten gaan, afspreken met vrienden zonder restricties en natuurlijk doorgaan met onze verbouwing. We willen onze citrusbomen weer zien bloeien, onze eigen avocado’s plukken, de buurman voorbij zien stiefelen en die heerlijke geur van de jasmijn op ons terras ruiken. Finca Elements wacht met smart op ons!‘

blockquote
een droom is geen droom als je met spijt hebben leeft
 

Hadden we het achteraf anders gedaan? Als je een droom hebt en daar vol voor gaat, weet je dat er tegenslagen zijn, dat er hobbels op de weg komen die misschien soms wel iets te hoog zijn, dat het bij elkaar meer werk is dan dat je dacht. En alles wat je nog meer kunt verzinnen. Maar een droom is geen droom als je met spijt hebben leeft. Het is gegaan zoals het ging en zoals wij vaker hebben gezegd de afgelopen periode; het is wat het is. 

Openingsdatum

Op 22-2-’22 gaan we open. December dit jaar gaan we emigreren. Dat zal nog wel een afscheidsfeestje worden, want we gaan natuurlijk niet zonder tromgeroffel vertrekken. 
Finca Elements wordt een plek om nooit te vergeten en waar wij nog voor lange tijd graag uw gastheer en -vrouw willen zijn.

Hasta luego! Marc Y Madelon 
Wordt vervolgd…

Deel dit artikel