In de uitzending van 28 januari 2023 zien we het avontuur van Marcel en Walter. Zij besluiten hetgeen te doen, waar ze al jaren van dromen: een Bed & Breakfast aan de Spaanse Costa Blanca. Walters alter ego, drag queen Charlotte, gaat ook mee. Zij ziet het wel zitten om op de boulevard op te treden. Is hun droom uitgekomen?

Update Marcel, Walter - Javea  

Inmiddels wonen wij ruim een jaar in Javea en kijken terug op een prachtig en leerzaam eerste jaar. We zijn blij met de beslissing om niet de hele bovenverdieping te gaan verhuren en ons in de zomermaanden in het souterrain terug te trekken. Maar alleen drie individuele kamers, waarbij wij als gastheren op de achtergrond aanwezig zijn. Afhankelijk van wat de gasten willen, kunnen we meer of minder interactie hebben en adviezen voor dagtripjes en uitgaansgelegenheden geven.

Het concept waarbij we mensen een gevoel van thuiskomen willen geven in een sfeervolle en luxe ambiance met een persoonlijke touch, valt goed bij de gasten. In de zomermaanden zaten we lekker vol en hadden we vooral Spanjaarden te gast. Buiten deze periode hadden we veel Nederlandse gasten, veelal uit of via onze vriendenkring.

Spaarpotje

Omdat al ons spaargeld in het huis zit en de B&B de maandlasten nog niet kan dekken, en Marcels werk vanuit huis nog in de investeringsfase zit, is Walter in een nabijgelegen kroeg gaan werken. Een superleuke plek, waar veel Nederlanders komen en waar we in korte tijd veel nieuwe vrienden hebben leren kennen.

Walter heeft het daar erg naar zijn zin en is inmiddels het gezicht van de zaak. Toch is hij van plan om daar minder te gaan werken en zich meer te richten op de B&B. De reden waarvoor we naar Spanje kwamen en de optredens als Charlotte.

Door Walters nevenactiviteiten is de rolverdeling binnen de onderneming een beetje verschoven. Tot nu toe heeft Marcel de rol van gastheer op zich genomen en dat bevalt hem beter dan verwacht, maar het zal meer en meer een samenwerking tussen ons worden. 

Donna Charlotte

Inmiddels is Charlotte een begrip aan de Costa Blanca en treedt zij 1 tot 2 keer per maand op. Door de mond-tot-mondreclame is de verwachting dat de frequentie verder zal toenemen. Inmiddels doet Charlotte ook bingo’s en huwelijksceremonies. Marcel gaat altijd mee als chauffeur en personal assistent. We hebben hierdoor regelmatige leuke uitjes met elkaar.

Onze beide hondjes hebben het enorm naar de zin. Claire, onze Basset Fauve de Bretagne, heeft inmiddels de 15 jaar aangetikt en doet nog vrolijk mee. Onze labradoodle pup Charlie heeft zich in mei 2022 bij ons gevoegd en is een enorme charmeur. Al onze gasten waren dol op Charlie en Claire, en hebben genoten van hun vrolijke gedrag.

Hoogtepunt

Een van onze hoogtepunten was de meivakantie waarin onze kids op bezoek zijn geweest en zich konden thuis voelen in huis en omgeving. Inmiddels verblijven zij voor een jaar met de moeders op Bali en hebben we regelmatig een fijn videocontact. Het leven in Spanje en in het bijzonder in Javea bevalt ons enorm.

Elke dag voelt als vakantie, het weer is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk, en er is weinig stress. We wandelen veel met Charlie en ontdekken elke week nieuwe prachtige wandelroutes. De kustlijn met z’n prachtige grillige rotspartijen, en romantische baaitjes, blijft fascinerend.

Go with the flow

We missen Nederland als land niet, maar natuurlijk wel onze dierbaren. Gelukkig weten zij ons hier in Javea te vinden en zijn wij blij dat we voldoende plek hebben om hen te laten overnachten. We zijn superblij dat we de stap hebben gezet om het roer om te gooien. Het heeft ons zeker dichter tot elkaar gebracht en we hebben vooral geleerd stress en zekerheden achter ons te laten en go with the flow.

We plannen niet verder dan drie maanden vooruit en hebben inmiddels het vertrouwen dat we, door open te staan, de juiste nieuwe dingen op ons pad treffen. Geen idee waar we over vijf jaar staan. We leven hier echt in het moment en dat voelt goed.

Viva España!
Marcel en Walter

Deel dit artikel