Michael en Cora uit de Meern kopen In 2013 een voormalige hotel met 10 slaapkamers en willen hier een Chambres d’Hôtes in beginnen. Hoe gaat het anno 2019 met ze?

clock update 12 okt 2019, 22:15
hoe is het nu met onze droom?

Het is nu ruim vier jaar geleden dat we Nederland hebben verlaten. In de afgelopen vier jaar hebben we bijzonder veel herinneringen gemaakt.  Ondanks dat we ieder jaar een stukje vooruitgang zien in de groei van onze Chambres d’Hotes zijn we helaas nog niet in staat om er van te kunnen leven.

Op nul

We zijn natuurlijk op nul begonnen en moeten vertrouwen en naamsbekendheid verwerven met ons bedrijf. Het blijft hard werken om een plaats te verdienen tussen alle bestaande Chambres d’Hotes in Frankrijk. Het is mooi om te zien dat vrijwel al onze gasten super tevreden weer naar huis gaan, terugkomen en ontdekken dat je bij ons een goed verzorgde volwaardige vakantie kan vieren. Er worden ego strelende recensies geschreven. Hierdoor krijgen wij de energie om door te blijven gaan.

Na de eerste uitzending waarbij er twee kamers klaar waren hebben we niet stil gezeten met de verbouwing van het pand en de tuin. Inmiddels zijn alle kamers klaar. De eetzaal is nu ook klaar. De woonkamer is in ere hersteld. Onze gasten kunnen hier gebruik van maken als ze geen zin hebben om op de kamer te verblijven. De tuin op het zuiden met een ook voor ons nog steeds prachtig uitzicht op de Combraille heeft een ware metamorfose ondergaan. Geheel omheind met kastanjehouten schapenhek. 

De taal…

Om de Franse taal enigszins te beheersen heeft Cora iedere week een uurtje privéles. Ze kan zich inmiddels prima redden. Michael leert in de praktijk iedere dag bij en heeft geen problemen om de taal te begrijpen en te spreken voor zover we het nodig hebben. Vloeiend de taal beheersen in spreken en schrijven is voor ons een Utopie. 

Heimwee

Een keer per jaar gaat Cora naar Nederland. Het gemis van vrienden en familie blijft bestaan. Michael is nog niet teruggegaan. Wellicht gaan we binnenkort een keer gezamenlijk. Maar via diverse social media is er regelmatig contact met onze familie en vrienden. Stroopwafels, drop en frikandellen met Hollandse mayo zijn hier inmiddels wel te verkrijgen. Een stuk goed oudhollandse kaas blijft nog wel een uitdaging. Maar ehh, die zit dan 1 keer per jaar in de handbagage van Cora.

blockquote
We dromen nog steeds de droom maar in werkelijkheid blijkt dat deze minder romantisch is  als we van tevoren hadden gedacht 
Michael en Cora

We blijven investeren in nieuwe plannen en ideeën. Komt gerust een keertje bij ons Wijnen! Wees er snel bij want over tien jaar zien we ons zelf zitten in een campertje, rondreizend door Europa. Wellicht tot snel.

Hartelijke Groet,
Michael en Cora

Update 29-09-2016

Hallo beste 'Ik Vertrek' liefhebbers. Hopelijk hebben jullie een beetje kunnen genieten van de uitzending waarin wij min of meer een hoofdrol speelden. 10 Maanden lang, zeven dagen in de week, hebben we gewerkt aan het tot stand brengen van wat jullie als resultaat hebben kunnen zien. Dat hakt er qua lichamelijke gesteldheid behoorlijk in kunnen we u melden.

De Opening

Nu bijna 3 maanden verder kunnen we zeggen dat we weer wat kleur en een beetje vet op de wangen hebben gekregen.  Het gaat met ons dan ook best goed nu. Na de officiële opening van onze Chambres d’Hôtes op 11 juni 2016 hebben we er voor gekozen om het verbouwwerk tijdelijk even op een iets lager pitje te zetten. Het warme zomerweer laat hard werken ook niet echt toe. Dit betekent niet dat we hebben kunnen uitrusten want zonder noemenswaardige promotie hebben we toch al meerdere gasten mogen ontvangen. En onze gasten verdienen vanzelfsprekend het aller beste.

Tot op heden ontvangen we allemaal zeer positieve reacties en dat voelt voor ons als enorme waardering voor al het werk wat we tot op heden hebben verzet. Deze blijk van waardering geeft ons ook de energie om gestaag door te gaan met het in ere herstellen van ons voormalige hotel. Ook de eerste verdieping is inmiddels in een ver gevorderd stadium van gereedheid. Alle grote werkzaamheden zijn afgerond. We kunnen gaan beginnen met de inrichting van het laatste appartement en Chambres d’Hôtes kamer. Dit doen we vanzelfsprekend identiek aan hetgeen er op de tweede verdieping staat, landelijk en warm in combinatie met brocante en moderne kunst.

De zomerperiode loopt ten einde. Voor ons een belangrijk moment er zorg voor te dragen dat we tijdens de herfst en winterperiode ook op een aangename wijze gasten kunnen en mogen ontvangen. De verwarmingsinstallatie hebben we de afgelopen week werkend gemaakt. Alle zeventien authentieke gietijzeren radiatoren met indrukwekkende bakeliet/messing kranen hebben we kunnen behouden. Het is nu nog zeer aangenaam weer maar straks zullen we de zomerdekbedden vervangen voor de winterversie (dat kan met “Quatre Saisons” dekbedden ☺ ).

In het naseizoen gaan we ook aan de slag om de recreatieruimte gereed te maken. Fitnessen, gebruik van infrarood sauna, tafeltennissen en darten behoort straks tot de mogelijkheden waarvan u gebruik kan maken tijdens uw verblijf. Zoals het  jullie wellicht al is opgevallen hebben wij onze Chambres d’Hôtes landelijk ingericht in combinatie met moderne kunst en brocante.  We hebben geïnvesteerd in zeer comfortabele boxprings en besteden elke ochtend veel aandacht aan het verzorgen van uw, uit verse producten bestaande, petit déjeuner. Dit alles om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  Wij verwelkomen  u in de toekomst graag een keer. Uw welkomstdrankje staat al klaar.

Wilt u op de hoogte blijven van onze verdere ontwikkelingen, dan nodigen wij u graag uit om onze facebook pagina Quatre-Saisons te liken. Wie weet tot gauw!

Grote dank gaat uit naar het Ik Vertrek team! Zij hebben dit belangrijke moment in ons leven voor ons vastgelegd. Wij vonden de samenwerking geweldig en ongeacht de uitkomsten van de uitzending is dit voor ons een blijvend en waardevol document. Nogmaals, Dikke Merci

Lieve groet vanuit Pionsat. Michael, Cora, Luna, Murphy, Timber, Fedde en onze kakelende dames….

Deel dit artikel