Klussen, klussen altijd aan het klussen. Voor Clusmas is er niet veel veranderd. In Nederland was hij ook altijd aan het klussen, behalve dan dat het nu op een verschrikkelijk mooie plek plaatsvindt en dat we zelf onze opdrachtgevers zijn. Het is net een droom. 

Er lijkt maar weinig te gebeuren op een dag, die is zo om. Maar óók die kleine beetjes doen na bijna een jaar toch veel. Ook dankzij Thérese die rustig maar gestaag de boel aan het schilderen is en Nicole die de restyling van de kamers doet. Kort na onze aankomst merkten onze buren het al op: Petit Château is opener en kleurrijk, de energie is veranderd… het is er lichter.

Hooizolder

Nicole mist dansen heel erg. Daarom is Cos nu bezig om de oude hooizolder te verbouwen tot dansstudio, zodat er dans- en theaterworkshops gegeven kunnen worden. De zaal wordt binnenkort gebruikt voor meditatie-, rek-, strek en conditietraining, die Nicole de buurvrouwen heeft beloofd vanaf april te gaan geven. 

blockquote
het maakt niet uit waar je heengaat, je neemt jezelf mee
Cosmas

Levensboom

Eind mei is onze eerste retraite week. De bomen in onze tuin (waaronder de kolossale conifeer van 300 jaar oud) hebben ons geïnspireerd om de ‘levensboom’ van onze deelnemers te gaan versterken. Nicole gaat hierbij haar natuurgeneeskundig vermogen en creativiteit inzetten om samen te wortelen, te groeien, te bloeien en los te laten. Wellicht dat er nog een zaadje valt te ontkiemen.

Daarna gaan we ons voorbereiden op het hoogseizoen. Veel bezoekers van vorig jaar komen dit jaar weer. We verheugen ons dan ook op hun komst! Samen met al die andere bezoekers gaan we ze een supertijd geven. Thérèse, onze T, kan zich weer helemaal uitleven op haar kookkunsten, Cos gaat een boomhut bouwen met de kinderen en is dan samen met Nicole uw gastheer & gastvrouw.

Cosmas, Nicole & Thérèse 

Onze tips en tricks

  1. Wacht niet te lang, doe het wanneer je de nog de energie hebt, want het is hard werken  (Cosmas)
  2. En doe het alleen met mensen waarvan je houdt (Thérèse) 
  3. Wees gerust. Als je het in Nederland fijn hebt gehad, dan zul je het op andere plekken in de wereld ook treffen (Nicole)
  4. Het maakt niet uit waar je heengaat. Je neemt jezelf mee (Cosmas)
  5. En T (Thérèse) is de kers op de taart! (Cosmas en Nicole)
  6. Wat je geeft zul je ontvangen (Thérèse)
  7. Ik zou dit leven dat wij mogen beleven, het iedereen gunnen (Nicole)

Deel dit artikel