In de uitzendingen van 2- en 9 februari 2023 zien we het avontuur van Nicole en Manuel. Het stel heeft een kavel met verbijsterend uitzicht op Bonanaire gekocht. Op dit eiland dat hun hart gestolen heeft, ligt de fundering van hun droom. In anderhalf jaar tijd willen ze een gastenverblijf, een woonhuis en kapsalon uit de grond stampen. Heeft Bonaire ze gebracht waar ze op hoopten? 

Update Nicole en Manuel - Bed Brood Bonaire

Bijna drie jaar later, sinds ons vertrek in 2020, komt er nu wat meer rust bij ons. Voor ons gevoel hebben we nu met de keuken en de woonkamer al meer woongenot. Het is een fijne plek geworden waarbij we nu de gasten op verschillende plekken op het terrein kunnen ontvangen. De complimenten die we krijgen geven nog meer energie. Er moeten nog twee kamers aangebouwd worden en dan nog de slaapkamer en badkamer voor onszelf, maar dat komt nog wel. Het is nu gewoon zeer fijn werken en genieten. 

Bon bini op Bonaire 

Het Bonairiaanse leven, en elke dag op slippers lopen, is genieten! En ja, nog veel op de werkschoenen maar het vooruitzicht is goed. Het ontvangen van gasten voelt als een bekroning op het harde werken, we delen deze fijne plek graag met de gasten die bij ons willen slapen. In alle rust opstaan en in alle rust de avond doorbrengen met het geluid van de golven en het zicht op de sterren. Gastvrouw en gastheer zijn voelt als een natuurlijk iets: je zorgt dat de gasten het naar de zin hebben en het geeft een goed gevoel om onze plek met mensen te delen.

Een eigen plek

Ons gevaar zal zijn dat privé en werk gescheiden mag blijven; we mogen een plek in huis houden die echt voor ons is. Nu vergeten we dat nog wel eens en zitten de gasten bij je aan de tafel. We moeten ons ook op tijd terug kunnen trekken om objectief te kunnen blijven en om ervoor te zorgen dat we de energie behouden die het ons nu brengt.

De honden leveren telkens iets in. We dachten dat Kayla en Lars er niet lang meer zouden zijn, maar nu zijn we alweer in februari 2023 en kunnen we nog steeds van ze genieten. Ze slapen veel maar ze zijn er nog wel. Onze hond Gio heeft gelukkig nergens last van.

Nicole haar klantenkring breidt zich uit en dat is ook een compliment. Mensen bellen voor een afspraak, dat is echt fijn. Ik ga dan ook graag op pad met mijn 2CV en de mensen vinden het fijn als ik voor kom rijden. Ze weten dan dat ze na de behandeling er weer mooi geknipt en/of gekleurd uitzien.

Blijven bouwen aan onze droom

We blijven doorbouwen. Na het vertrek is de keuken en de woonkamer afgebouwd, de meubels staan erin en het is een echt huis geworden. De slaapkamer zal het volgende grote project worden, maar tussendoor wordt de ruimte voor de duikerskleding en de duikersspoelbak gerealiseerd. Daarnaast zal er begin worden gemaakt met de fundering voor de laatste vleugel aan het huis voor nog twee gastenkamers. 

En dan zullen we ook gaan kijken waar het zwembad gaat komen... Manuel was een week in Nederland en toen heeft Nicole de voortuin gedaan, beplanting en steenslag erin gebracht met behulp van twee kennissen. Die kennissen hebben als verrassing voor Manuel de boekenkast afgemaakt, en gelukkig is dit alles goedgekeurd.

De keuze van het emigreren 

Uiteraard missen we Nederland, de familie de vrienden. Alle mensen waar we mee om gingen en gaan missen we. Maar we weten ook dat we ze altijd kunnen bellen en we kunnen altijd naar elkaar toe vliegen. Je vindt je weg daar wel in. Dat is niet altijd makkelijk maar het hoort bij de keuze van het emigreren.

Mooie herinneringen maken

Er zijn geen dingen die we anders hadden gedaan, op dat moment was dat de beste keuze. Soms lopen dingen anders in het leven, maar je kan ze beter maar accepteren dan er onnodig energie in stoppen; de gebeurtenis is op dat moment dan vaak al geschiedenis en deze verander je niet.

Over 5 jaar zullen we, onszelf kennende, wel weer met een nieuw project of nieuw idee bezig zijn. Dat kan overal zijn, maar voor nu eerst hier afmaken en nog meer mooie herinneringen maken op dit fijne eiland!

Nicole en Manuel
 

Deel dit artikel