In de uitzending van Ik Vertrek van donderdag 11 november 2021 volgen we het avontuur van Henny en Patrick die Vlaardingen verruilen voor het rustige Franse Benayes. Daar willen ze een oude boerderij omtoveren tot chambres d'hôtes maar de verbouwing wil niet vlotten en het bouwbudget blijkt toch minder dan ingecalculeerd. Hoe gaat het nu met hun plannen en hun leven in Frankrijk?
 

Update Henny en Patrick - Benayes

Voordat we vertrokken naar Frankrijk hadden we, zoals iedereen, een idee/plan van hoe we het zouden gaan doen. Zo hebben we twee jaar lang Franse les gehad, een budget opgesteld en een plan bedacht. Dus vol goede moed vertrek je dan met hond en kat en zwaai je iedereen uit!

Eenmaal aangekomen ontdekte we direct dat we meer moesten verbouwen dan het ‘plan’ was. Sowieso moesten we de eerste maand een huisje huren, omdat ons huis niet bewoonbaar was… daar gaat het eerste stuk budget. Twee jaar Frans blijkt ook veel te weinig, maar goed, we gaan volop aan de slag! 

blockquote
van tevoren een plan bedenken is niet nodig het loopt toch altijd anders
 

Dan blijkt later ook nog eens dat stroopwafels verkopen vanuit de foodtruck niet mag. Daar moet je een bakkersopleiding voor kunnen aantonen. De foodtruck staat nu ‘’gewoon’’ te staan onder de hangar, de tuinkussens liggen erin. We hebben hem wel te huur en te koop staan, maar daar komt nog weinig reactie op. We zien wel hoe het verder gaat. Hij staat niet in de weg. 

Niet in het plan

Gelukkig hebben we al snel een werkhuisje. Later zelfs twee en drie. Onze kat werd erg ziek en moest geopereerd worden. We hebben haar tot ons spijt laten inslapen. Daarnaast moest ook onze hond aan een gezwel geopereerd worden. Precies dan gaat onze auto kapot, daar gaat weer een deel van het budget! Dit stond allemaal niet in het ‘plan’.

Met de verbouwing zijn we nog niet op de helft. Patrick schrijft zich in als klusjesman en heeft soms een klusje. Er moet namelijk geld bij komen! Al met al, van tevoren een plan bedenken is eigenlijk niet nodig... het loopt toch altijd anders!

Chambre d'Hôtes Le Figuier

We hadden wat ups en downs en weinig geld, maar de b&b is open! Ook daar zijn weer problemen. Na zes weken super gedraaid te hebben, gooit de grote “booking” ons dicht vanwege een kwaliteitscontrole en betaalt niet meer uit voor tien dagen. Dit duurt inmiddels al tien weken. Weer geen inkomen! 

clock update 17 nov 2021, 17:00
Excuses Booking.com

Inmiddels staat de boekingsite weer open voor de B&B van Henny en Patrick. ,,Helaas waren we niet in staat, door een achterstand van aanvragen, om het locatie-verificatieproces voor Henny en Patrick’s B&B in een tijdige wijze te voltooien, en daarvoor bieden wij onze excuses aan”, staat in een statement van Booking. ,,We hebben samengewerkt met ons team in Frankrijk om de resterende stappen te voltooien om hun listing weer live te krijgen op ons platform.”

Gelukkig heb ik mijn werkhuis en heeft Patrick af en toe een klus. We hebben geen spijt van deze stap, maar makkelijk was en is het nog niet! Hoe zitten we er over vijf jaar bij? Het ‘plan’ is dat we dan richting de Provence/Côte d'Azure zijn of gaan! Maar ja...

blockquote
een plan is maar een plan
 

Lieve groetjes, 
Henny en Patrick en ons hondje Mundi ! x

Deel dit artikel