Paul van den Boogaard (54) heeft geld in overvloed, maar tevreden is hij niet. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt krijgt hij een burn-out. Hij besluit het roer om te gooien en op Curaçao opnieuw te beginnen. Op Curaçao wil hij samen met zijn vrouw Hélène (46) het eerste resort op het eiland bouwen, gericht op nudisten.

(Bekijk hier de uitzending van Paul en Hélène)

Helaas heeft het huwelijk tussen Hélène en Paul niet standgehouden, wat een enorme impact op het hele gezin heeft gehad. Door de scheiding van 2 jaar geleden bleef er voor Paul te weinig tijd over om de boot en het resort allebei te runnen. De boot is uiteindelijk een paar maanden geleden verkocht met pijn in het hart.

Het resort draait erg goed. Wij zitten nagenoeg vol vanaf september tot eind april. De maanden mei, juni, juli en augustus zijn goed voor 70% bezettingsgraad.

De gasten die geweest zijn vinden het heel fijn en relaxed bij ons en komen vaak het jaar daarop weer terug. Sommigen nu al weer voor de 4e keer. De verkiezing afgelopen jaar op Zoover als beste resort van Curaçao en een plaats in de top 5 van Tripadvisor spreken voor zich.

Gelukkig is er vorig jaar een nieuwe liefde ontstaan tussen Paul en Yvette. De komst van Yvette met yoga en massages in combinatie met de rust en natuur om ons heen, hebben ervoor gezorgd dat onze gasten een hele andere vakantie beleven, dan ze daarvoor gewend waren. Vakantie met een grote 'V'.

Wij hebben deze winter veel potentiële gasten moeten teleurstellen omdat wij vol zaten en hebben daarom luxe safaritenten besteld, welke dit voorjaar geplaatst zullen worden. De tenten worden voorzien van vaste meubels en bedden, een keuken en eigen badkamer. Zelfs airconditioning ontbreekt niet. Deze uitbreiding en een uitbreiding van de faciliteiten moeten er voor zorgen dat nog meer gasten de weg naar ons paradijsje kunnen vinden. Voor volgend jaar hopen wij uit te breiden met kleinschalige horeca. De nadruk zal dan komen te liggen op gezonde en verse producten in combinatie met een laid back sfeertje. Hoe ontspannen is het om af en toe te loungen bij het zwembad en vervolgens met alleen een omslagdoek om te genieten van onze maaltijden, zonder dat je je eerst moet omkleden en in de auto moet stappen op weg naar een restaurant?

Ieder lid van het gezin van den Boogaard is zijn eigen weg ingeslagen. Sam is duikinstructeur geworden en woont zelfstandig op het eiland en Max is terug in Nederland voor zijn studie. De jongens zijn volwassen genoeg om nu zelf hun eigen weg in het leven te bepalen. Hélène woont ook op het eiland en wil voorlopig zeker niet weg.

Voor Yvette en Paul zijn er misschien in de toekomst wel veranderingen. Wij willen meer gaan reizen en voor een groot gedeelte van het jaar op een zeilboot in de Caribbean gaan wonen en met charteren de kost gaan verdienen. Maar voor het zover is willen wij het resort verder uitbouwen, zodat een mogelijke koper er in de toekomst op een prettige wijze kan wonen en werken. Wij hopen en verwachten wel dat de unieke sfeer in combinatie met het clothing – optional concept gehandhaafd zullen blijven.

Wij vonden het leuk om aan het programma mee te werken en hopen dat middels de uitzending van 'Ik Vertrek', veel kijkers geïnspireerd zullen worden om eens een kijkje op ons unieke resort te komen nemen.

Bon Bini,

Paul & Yvette

Deel dit artikel