Paula en Peter stuitten op heel wat taalkundige problemen én ze moesten bijbeunen voor extra inkomsten, maar hun Deense natuurcamping 'Nature Ferie' werd een waar paradijsje. Drie jaar na hun vertrek bezoeken we Paula en Peter opnieuw.

(Bekijk hier de follow-up van Paula en Peter)

Wij wonen hier inmiddels drie jaar aan de Deense kust. Op deze plek zijn wij een camping gestart midden in de natuur, we zijn nog steeds erg blij om hier in deze prachtige natuur te kunnen wonen

Dagelijks zijn we nog bezig met het verbeteren en het verder uitbreiden van de camping, maar veel van onze dromen en doelen hebben we inmiddels al bereikt. Over de afgelopen jaren heeft het terrein aan zee en ons woonhuis een ware metamorfose ondergaan. Veranderingen die er bovenuit springen zijn; het vernieuwen van ons dak, het bouwen van een grote tipi die plaats biedt aan 4 personen, verbouwing van ons appartement, het planten van honderden bomen en de uitbreiding van onze trekkershutten. Iedere dag zijn we bezig met nieuwe projecten op ons terrein.

De integratie  tussen de Denen gaat ons goed af. We hebben regelmatig leuk contact met de buren, en onze Deense vrienden en kennissenkring breidt zich steeds verder uit. Ook blijven we vooruitgang boeken in de beheersing van de Deense taal.

Naast de werkzaamheden bij ons op de camping hebben we ook genoeg ander werk. Dit bestaat vooral uit de bezorging van de lokale krant en reclame, dit is 2 dagen per week. In het najaar werken wij ook op het land bij een grote boerderij waar we groenten en gewassen oogsten. In de winter en het voorjaar nemen we vooral kleine verbouwingen en onderhoud aan bossen en tuinen aan. Daarnaast gaan de werkzaamheden op de camping natuurlijk door.

Ondertussen woont Peter zijn zoon hier nu ook. Na afronding van zijn stages en studie heeft hij besloten om een jaar in Denemarken te wonen en werken. Hij heeft het hier erg naar zijn zin. Peter zijn dochter Marit gaat inmiddels naar het Engels talige Gymnasium, na de zomervakantie zal zij aan haar tweede jaar beginnen. Het gaat voorspoedig met haar en ook zij heeft het hier nog erg naar haar zin.

We zijn nog elke dag blij om hier te wonen en we genieten van de mooie natuur zoals het bos op het terrein en de zee die er aan grenst. Voor ons is dit erg bijzonder, en we zijn dan ook blij dat onze gasten zo graag vakantie bij ons willen vieren. We doen er dan ook alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Het is hier wat knusser en persoonlijker dan op een grote camping, de mensen die hier komen ervaren dit  als erg prettig. Ook verbazen veel van onze gasten zich over het mooie warme weer en de prachtige natuur die je eigenlijk niet ziet vanaf de snelweg. We hebben er keer op keer weer veel plezier in om onze gasten te vertellen wat er allemaal in de omgeving te doen is. Zo zijn er voor jong en oud genoeg activiteiten en bezienswaardigheden.

Het campingterrein ligt aan zee, er is relatief weinig stroming en veel van onze gasten genieten er van om heerlijk aan het water te vertoeven of te speuren naar bijzondere vogels en plantensoorten. Er heerst een gezellige sfeer op de camping en in de avond is er vaak een kampvuur waar broodjes of marshmallows op gebakken worden.

We hebben onze eerste Biodanza vakantie gehad en hebben soms wat workshops hier. Nog steeds denken we dat Biodanza hier gaat komen, als wij klaar zijn met alle verbouwingen.

Nature Ferie

Deel dit artikel