Al jaren dromen Pierre (51) en Monique (49) Kloosterman van een leven in Oostenrijk, ver weg van het gehaaste leven in Nederland. In Oostenrijk voelen ze zich thuis en vinden ze de rust waar ze zo naar op zoek zijn.

(Bekijk hier de uitzending van Pierre en Monique Kloosterman)

De gasten gaan ook langzaam terug komen, en dat is voor ons erg leuk. We hebben ons inmiddels aardig gesetteld tussen onze Oostenrijkse buren en de Nederlanders die her en der wonen.

Met name de oude eigenaren zijn één van onze beste vrienden geworden. Er is natuurlijk wel nog steeds het gemis van familie, vrienden, collega's en met name onze kinderen. Het mooie leven hier compenseert dit gemis wel. We hebben inmiddels 2 honden (shelties). Deze zorgen voor nog meer gezelligheid en wandel plezier. Ook onze gasten reageren hier erg leuk op.

Tussen de seizoenen in zijn we aan het verbouwen van ons Gästehaus, appartement en vakantiewoning.  Zo hebben we onze ontbijtzaal al helemaal gerenoveerd , div. kamers opgeknapt en onze laatste klus was ons appartement voorzien van een nieuwe keuken en badkamer. Het leven voor ons is zeer relaxt geworden, werken wel hard en veel, maar het hectische leven in Nederland missen we niet. Het klimaat, de heerlijke schone lucht en de rust hier is heerlijk, we hebben zelfs tijd om af en toe een leuke wandeling te maken, soms ook met onze gasten. Zo ook hebben we afgelopen winter onze eerste skiles gehad.

Ook het werk in ons Gästehaus bevalt ons prima. We moesten hier natuurlijk beiden aan wennen maar dit gaat nu zeer goed. We hebben  altijd vrolijke mensen om ons heen die genieten van hun vakantie. De afwisseling tussen de zomer en winter is erg leuk.

Speciaal zijn natuurlijk de schaatsers die in de winter op de Weissensee de Elfstedentocht komen schaatsen.

Onze emigratie is goed uitgepakt en hopen nog lang in dit mooie land te kunnen wonen.

Gästehaus Pernull  Hermagor, Oostenrijk

Deel dit artikel