Inmiddels zijn wij 3 weken in Nederland. Toen wij in februari op Schiphol aankwamen na onze avonturen in Brazilië hadden wij beiden een nogal dubbel gevoel. Enerzijds waren we natuurlijk blij dat wij onze vrienden en familie weer konden zien, maar anderzijds voelden wij ons niet fijn. 

Dat had te maken met het feit dat wij toch niet geslaagd waren in onze opzet om een Pousada (B&B) te starten en ons leven volledig om te gooien. We hadden hier niet voor niets de laatste jaren veel voor opzij gezet...

Te koop

We hebben wel bij ons vertrek uit Brazilië tegen de architect gezegd dat we een aantal maanden wilden nadenken of wij alsnog het huis zouden gaan bouwen en dit dan vervolgens te gaan verhuren. Maar vorig weekend hebben we de knoop doorgehakt en besloten om van de bouw af te zien. Dit houdt in dat we de grond wel op termijn gaan verkopen.

Gedupeerd

We hebben momenteel contact met een plaatselijke advocaat en hebben besloten om de aannemer die ons veel ellende heeft bezorgd juridisch aan te klagen. Mede omdat ook onze architect en enkele ingenieurs gedupeerd zijn door hem, heeft de advocaat aangegeven dat er een grote kans op succes is. Hij heeft zelfs belastende beloften op camera gedaan.  

Een nieuwe start in Nederland

Mede omdat wij grote moeite hadden een woning te vinden, hebben we besloten om onze aandacht buiten de Randstad te richten. Echter, het vinden van een baan was voor Remco uiteindelijk gemakkelijker dan het vinden van een woning, zelfs buiten de Randstad. Op dit moment heeft Remco zijn beroep als buschauffeur weer op kunnen pakken. Gelukkig zijn we hierin geslaagd en wonen we heel tevreden!

Colinda heeft een verleden in de thuiszorg en ook zij heeft al een sollicitatie de deur uit gedaan. Gezien de grote vraag naar ervaren personeel, moet ook zij niet veel moeite hebben om weer snel aan de slag te gaan.Voorlopig hebben wij onze buik vol van emigreren en alles wat daar bij hoort en willen we voorlopig wat rust.

IV-23-3-bank.jpg
Terug in Nederland
IV-23-3-bank.jpg

Deel dit artikel