Twee gezelschappen, één gedeelde droom: een onderneming starten in het buitenland. In Ik Vertrek XL zien we hoe Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Oscar en Vanessa op Bonaire vakantieappartementen van de grond af aan willen opbouwen. Is hun droom uitgekomen?

Update Rinse en Francine

Lichamelijk en mentaal gezien gaat het goed. Francine was onlangs een beetje overwerkt, dus heeft ze het even rustig aan gedaan. Wij hebben er nog steeds zin in op Bonaire. Naar aanleiding van de afleveringen hebben wij fans op het eiland. Gisteren stond Francine bij de supermarkt en kwam er een man naar haar toe: ‘Mijn vrouw is helemaal fan van u’, met de vraag of hij met haar op de foto mocht. De aandacht die we door onze deelname aan Ik Vertrek XL hebben gekregen, heeft ons veel nieuwe energie gebracht!

blockquote
Uiteindelijk gaat het lukken op Bonaire
Rinse en Francine

Wel vinden wij het moeilijk dat alles anders is gelopen dan verwacht. Zo hadden we op dit moment al veel verder willen zijn. Om ons heen zien we bepaalde gebouwen die al helemaal klaar zijn. Wanneer we dan naar onze eigen situatie kijken, zien we dat wij nog lang niet zijn waar we willen zijn.

Aan de andere kant bevalt het eiland zelf nog steeds en zijn wij er stellig van overtuigd dat het ons uiteindelijk gaat lukken op Bonaire. Iedereen op het eiland leeft erg met ons mee, dus aan Bonaire zelf ligt het zeker niet! Het leven is goed, we ervaren veel vrijheid en over het algemeen lekker weer. Helaas momenteel niet, het regenseizoen is aangebroken en aangezien we geen dak hebben, ligt er ook allemaal water bij ons op de vloer…

Eigen intuïtie volgen

De muur is bijna af, de bouw van het huis ligt nog steeds stil. Afgelopen week heeft Vanessa eindelijk gereageerd naar aanleiding van de vragen die de rechter heeft gesteld. Wij zijn verbaasd op de reacties die zij heeft gegeven. Wij kunnen ons hier totaal niet in vinden en zijn verbaasd en geïrriteerd dat zij de waarheid zo verdraaid. De rechtszaak gaat hopelijk snel beginnen.

Wij zijn blij dat we zelf niet zijn doorgegaan met de reparatie van het dak of iemand er op hebben gezet om het te herstellen. Aangezien wij eerst de rechtszaak willen afwachten. We hebben goed naar ons gevoel geluisterd.

Veel stress en een hoop geleerd

Terugkijkend op ons avontuur zouden we het zeer zeker nog een keer doen. Alleen zouden we alles veel zakelijker aanpakken. Zo zouden we zelf de materialen regelen en alleen betalen voor de gewerkte arbeid. Wij hadden op Bonaire gehoopt op een rustiger bestaan en uiteindelijk heeft dit project ons veel stress gegeven. Bonaire zelf vinden we wel een prettig eiland, dus daarom zouden wij het avontuur zeker nog een keer aangaan.

De toekomst ziet er goed uit! Wij hopen ons droomproject eindelijk af te maken en dan te kunnen genieten van alles waar wij naar hebben uitgekeken. We willen uiteindelijk nog de andere eilanden zien, een cruise maken en écht gaan genieten van het leven. Met onze zonen Jan en Jelle gaat het ook goed. Jan heeft het onwijs druk en Jelle belde zojuist nog om even gezellig bij te praten.

Deel dit artikel